stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | ACCIDENT pe Lacul Siriu: un tanar brailean, aruncat din barca dupa ce volanul s-a blocat! | Scafandrii ii cauta trupul | Auras, spun prietenii, avea adrenalina in sange

Un tanar brailean si-a gasit sfarsitul in apele adanci ale Lacului Siriu din judetul Buzau. Auras Cherciu, in varsta de 32 de ani, era mecanic in orasul Faurei, potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate de DEBRAILA.ro, dar si un amator de senzatii tari atunci cand venea vorba de motoare.

„Avea si o motocicleta. Se hranea cu adrenalina!”, spun cei care l-au cunoscut.

Insotit de un prieten, Auras a plecat, vineri seara, spre Barajul Siriu, dorindu-si sa se plimbe cu barca. Ajuns pe malul lacului de acumulare, tanarul a lansat barca la apa si a inceput sa faca „spectacol” pe apa, sub privirile prietenului sau, care nu a avut curaj sa se urce in ambarcatiune, ramanand langa masina.

La un moment dat, intr-un viraj strans la stanga, volanul barcii s-a blocat, iar braileanul, care nu purta vesta de salvare, a fost aruncat in lacul care are o adancime maxima de 120 de metri.

De pe mal, prietenul sau si-a dat seama ca ceva nu este in regula si a sunat la 112, cerand ajutor.

Barca a continuat sa se invarte in cerc ore bune, pana in momentul in care s-a epuizat carburantul.

Pompierii au tras barca la mal si au inceput cautarile. Pana la aceasta ora, trupul neinsufletit al tanarului nu a fost gasit.

Mama lui Auras a aflat teribila veste, sambata dimineata, chiar in timp ce se indrepta spre biserica, moment in care a lesinat. La telefon, un om al legii i-a spus ca fiul sau a cazut din barca in Lacul Siriu.

Comentarii