stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | 3 ANI ÎNCHISOARE pentru șoferul de 20 ani, care, BĂUT fiind, A UCIS un alt tânăr, la Cireșu | Judecător: „Este necesară aplicarea unei pedepse orientate spre mediu-minim. Pe de o parte, atitudinea sinceră a inculpatului și lipsa antecedentelor penale, pe de altă parte, nivelul ridicat al alcoolemiei”

După un an de zile de la producerea accidentului în care un tânăr de 27 de ani, tatăl unei fetițe, și-a pierdut viața, șoferul vinovat (foto) și-a primit sentința. Judecătoria Făurei l-a condamnat la 3 ani de închisoare, decizia nefiind  însă definitivă.

Accidentul s-a produs pe 12 iulie 2021, imediat după miezul nopții, în localitatea Batogu, comună Cireșu, în fața unui magazin. Șoferul, care atunci avea 19 ani, a pierdut controlul volanului, în încercarea de a evita o persoană aflată pe carosabil, și a intrat spre trotuar, unde se afla victima.

„Inculpatul a circulat pe acostament fără a frâna sau a încerca să revină pe carosabil pe o distanţă de minimum 7 metri, împrejurare în care a lovit violent victima, care în acele momente se află pe spaţiul verde de lângă trotuarul ce face legătura între carosabilul străzii şi intrarea în magazin. Urmare a lovirii sale cu partea frontală a autoturismului, victima a fost proiectată în partea laterală stânga a autoturismului, direct în stâlpul de beton de la reţeaua electrică de joasă tensiune, ceea ce i-a produs leziuni traumatice foarte grave, ce au condus la deces”, au stabilit procurorii.

Șoferul avea o concentraţie alcoolică de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, expertiză efectuată în dosar a stabilit faptul că „evitarea producerii accidentului se putea face de către inculpat dacă nu ar fi condus autoturismul în timp ce se afla sub influenţa alcoolului”.

DEBRAILA.ro a obținut în exclusivitate motivarea sentinței prin care șoferul a fost condamnat:

Judecătoria Făurei a apreciat că, în acest dosar, „este necesară aplicarea unei pedepse orientate spre mediu-minim”. Astfel, tânărul de 20 de ani a primit 1 an şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului și 2 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, cele două pedepse contopindu-se și rezultând pedeapsa de 3 ani închisoare.

„Se are în vedere, pe de o parte, atitudinea sinceră a inculpatului, care a colaborat cu organele de urmărire penală şi a recunoscut faptele comise, acesta neavând antecedente penale, iar pe de altă parte, nivelul ridicat al alcoolemiei, acesta fiind în fapt, în general, alături de viteză excesivă, elementul generator al accidentului rutier soldat cu decesul victimei, impactul social extrem de puternic al faptelor comise de inculpat”, a notat judecătorul care l-a condamnat pe șofer.

Comentarii