stiri Braila – debraila.ro

Excluderea lui Varga din PNL, anulata de Bucuresti: procedura se poate relua doar dupa congresul partidului din toamna!

Excluderea lui Varga din PNL este NULA: procedura se poate relua doar dupa congresul partidului din toamna – decizie de la Bucuresti

Fostul deputat Vasile Varga ramane membru PNL, iar procedura de excludere din partid, initiata in urma cu o saptamana, poate fi reluata abia in toamna.

Comisia de Organizare a Congresului PNL din 27 septembrie, condusa de europarlamentarul Theodor Stolojan, a transmis filialei o adresa in care mentioneaza ca procedura de excludere a lui Varga nu poate continua.

Decizia comisiei se bazeaza pe faptul ca nu pot fi efectuate excluderi sau inscrieri in partid pe perioada derularii campaniei pentru alegerile interne.

„Radierea domniei sale din baza de date a membrilor PNL este nula. Va solicitam sa luati toate masurile pentru reintroducerea domnului Vasile Varga in baza de date a membrilor PNL”, se arata in documentul semnat de Stolojan.

Trebuie mentionat faptul ca Biroul Politic Local a votat propunerea de excludere a lui Varga, care, oricum, trebuia supusa votului Biroului Politic Judetean, forul suprem de conducere al PNL Braila.

Se pare ca propunerea de excludere a lui Vasile Varga a venit din partea lui Catalin Canciu, presedintele interimar al Organizatiei Municipale, fiind supusa votului Biroului Politic Local.

Au fost 14 voturi „pentru” si 5 „impotriva”.

Decizia surprinzatoare vine in contextul unui razboi pe fata intre cele doua tabere care isi doresc sa castige conducerea filialei la alegerile de la sfarsitul lunii viitoare.

O tabara, cea din care face parte si Canciu, il sustine pe deputatul Alexandru Popa pentru fotoliul de presedinte al Organizatiei Judetene PNL, in timp ce alta, din care face parte si Varga, il doreste pe Catalin Boboc, actualul presedinte interimar.

Recent, Catalin Canciu a fost demis din functia de inspector scolar general, deputatul Popa acuzandu-l pe Boboc ca se afla in spatele deciziei ministrului Educatiei.

Vasile Varga s-a inscris in PNL la mijlocul anilor ’90, fiind, de-a lungul timpului, consilier local municipal si deputat.

Comentarii