stiri Braila – debraila.ro

EPIDEMIE DE RUJEOLA | 5 cazuri confirmate la Braila in prima saptamana a lui 2018

Epidemia de rujeola din Romania pare de neoprit. Peste 10.300 de cazuri au fost confirmate pana pe 5 ianuarie 2018, dintre care 37 de decese. Un al 38-lea deces posibil din cauza rujeolei este in curs de investigare.

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile a anuntat ca doar in prima saptamana a noului an au fost confirmate 28 de cazuri de rujeola, in Bucuresti si in sapte judete, printre care si Braila.

Sase cazuri au fost inregistrate in judetul Prahova, cinci cazuri in Braila, in Bucuresti si in Calarasi cate patru cazuri, in Constanta si Ialomiţa cate trei, iar in Dambovita si Olt cate un caz de rujeola.

Cele mai multe cazuri de rujeola, respectiv 3.972, au fost confirmate la copii cu varsta intre 1 si 4 ani, 1.980 de cazuri la copii cu varsta sub un an, iar 1.839 de imbolnaviri la copii cu varsta intre 5 si 9 ani.

Rujeola sau pojarul este o boala infectioasa extrem de contagioasa care adesea duce la complicatii. Pentru 1 din 1.000 de persoane cu rujeola, boala este mortala.

Comentarii