stiri Braila – debraila.ro

Eleva de la „Balcescu”, BRONZ la Olimpiada Internationala de Astronomie

Maria Iordache (foto dreapta), eleva in clasa a IX-a la Colegiul National „Nicolae Balcescu”, a reprezentat Romania, alaturi de alti patru adolescenti, la a XXIII-a editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie. 

Braileanca s-a intors cu o medalie de bronz din Sri Lanka, unde, in perioada 6-14 octombrie, s-a desfasurat competitia la care au luat parte 83 de participanti, din 22 de tari

David Turturean (Colegiul National „Stefan cel Mare” – Suceava) si Daria Harabor (Colegiul National „Vasile Alecsandri” – Galati) au obtinut medalia de aur. Totodata, Traian Trus (Colegiul National „Gheorghe Sincai” – Baia Mare) a castigat medalia de argint, iar Vlad Rosca (Liceul Teoretic International de Informatica – Bucuresti), medalia de bronz.

Maria este unul dintre elevii de exceptie ai scolii brailene: a absolvit ciclul gimnazial cu media generala 10 si a obtinut media 10 la Evaluarea Nationala, avand in palmares si premiul I la Olimpiada Nationala de Astronomie si Astrofizica 2018, sectiunea juniori.

Lotul Romaniei a fost coordonat de profesorii Dan Oniciuc (Colegiul National „Petru Rares” – Piatra Neamt) si Anca Marian (Colegiul National „Horia, Closca si Crisan” – Alba Iulia).

Comentarii