stiri Braila – debraila.ro

Ei sunt reprezentantii Guvernului Citu in judetul Braila: prefectul Ciocan (USR) si subprefectii Boboc si Nitescu (PNL)

Guvernul Florin Citu i-a numit, miercuri, pe USR-istul Nicusor Ciocan in functia de prefect al judetului si pe liberalii Adin Boboc si Nicolae Nitescu in functiile de subprefecti. Ciocan este vicepresedinte USR Braila si a candidat pentru un mandat de senator la alegerile parlamentare din 2020. 

In varsta de 42 de ani, Ciocan este inginer si economist, lucrand la Agentia pentru Dezvoltare Regionala SUD-EST, institutie care are sediul in Braila si faciliteaza absorbtia fondurilor europene la nivelul celor sase judete componente ale regiunii, respectiv Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea si Vrancea. Sotia lui Nicusor Ciocan lucreaza la Compania de Utilitati Publice „Dunarea”.

Pana in august 2020, cand a demisionat pentru a candida la presedintia CJ, prefect al judetului a fost Catalin Boboc, actualul presedinte interimar al PNL si secretar de stat in Ministerul Muncii, care a fost urmat in functie, insa ca interimar, de Simona Draghincescu, propusa tot de liberali.

Liberalii au pierdut postul de prefect al judetului Braila in cadrul negocierilor din coalitia guvernamentala, acesta revenind Aliantei USR-Plus.

Totusi, PNL a ramas cu cele doua fotolii de subprefecti, ocupate de Nicolae Nitescu, fost primar al comunei Marasu si de Adin Boboc, fost candidat la Primaria Ianca.

Reamintim faptul ca prefectii sunt demnitari si pot fi membri de partid, potrivit unei decizii a Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR.

Comentarii