stiri Braila – debraila.ro

Dupa incendiul de la Bamboo, cluburile din Braila au fost controlate de pompieri, jandarmi si politisti | Ce nereguli au fost descoperite

Incendiul care a distrus, sambata dimineata, clubul Bamboo din Bucuresti a pus din nou pe jar autoritatile. La fel cum s-a intamplat imediat dupa tragedia de la Colectiv, la nivel national, pompierii au demarat actiuni de verificare a sute de localuri. Si la Braila, in noaptea de sambata spre duminica, au fost inspectate sapte locatii, aplicand doua amenzi.

Pompierii, insotiti de politisti si jandarmi, au verificat modul in care sunt respectate normele PSI, trecand pragul a patru cluburi din municipiu si trei din localitatile Stancuta si Tufesti.

Daca in discotecile din rural n-au fost gasite deficiente, in doua unitati din municipiu au fost identificate probleme. S-au aplicat doua amenzi, de 500 si, respectiv 1.000 de lei, pentru ca nu existau planuri de evacuare in caz de incendiu si nu erau desemnate persoane din randul angajatilor care sa actioneze pe posturi definite de legislatie in cazul unor situatii de urgenta.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Situatii de Urgenta „Dunarea” a precizat pentru DEBRAILA ca, in urma controalelor, nu au fost depistate nereguli legate de aplicarea normelor privind privind prevenirea si stingerea incendiilor, mentionand ca verificarile vor fi intensificate in perioada urmatoare.

Comentarii