stiri Braila – debraila.ro

Dupa contestatii, Braila mai are un elev cu media 10 la BAC, tot de la „Murgoci”

Inca o medie curata de 10 la prima sesiune a Examenului de Bacalaureat.

In urma solutionarii contestatiilor, un absolvent al Colegiului National „Gh. M. Murgoci” a obtinut nota maxima la matematica, dupa ce, la prima corectare, lucrarea sa fusese notata cu 9,70.

Este vorba despre Radu Tarhoaca, olimpic si membru in Parlamentul European al Tinerilor. Acesta a mai obtinut nota maxima la proba scrisa la limba si literatura romana, dar si la fizica.

Prima medie perfecta la prima sesiune a Bacalureatului din acest an a fost bifata de Marina Zafiu, tot absolventa a Colegiului National „Murgoci”.

„Acest examen a fost putin atipic din toate punctele de vedere. Cred ca situatia actuala ne-a luat pe toti pe nepregatite. Sunt extrem de bucuros pentru ca am reusit sa nu ma abat de la obiectivul meu, oricat de confuza a fost aceasta perioada. Nu as putea spune ca de la inceput mi-am facut un scop din a lua nota 10, dar mi-am dorit ca aceasta sa fie cat mai mare, sa fie modalitatea mea de a le multumi profesorilor si familiei care m-au sustinut neconditionat. Cred ca oamenii pe care i-am avut langa mine m-au ajutat mai mult decat orice alt element ce tine de pregatirea pentru acest examen. Cand am vazut nota inainte de contestatii am fost la fel de multumit, dar am simtit ca as fi meritat mai mult. Sunt extrem de recunoscator pentru tot!”, a declarat Radu Tarhoaca pentru DEBRAILA.ro.

Elevul de 10 intentioneaza sa-si continue studiile la Academia de Stiinte Economice, la programul de cibernetica economica. Nu se va opri aici cu pregatirea profesionala, ci va continua si cu masteratul, dar inca nu e hotarat daca acest lucru se va intampla in tara sau in strainatate.

Comentarii