stiri Braila – debraila.ro

După 15 ani! | Lucrările la DIGUL de la Măxineni se apropie de final | Primarul Postolache: “Sperăm ca problema să fie rezolvată definitiv”

Despre consolidarea digului din dreptul satului Corbu Vechi, comuna Maxineni, se vorbește de 15 ani, atunci când râul Siret aproape l-a rupt, existând, de-a lungul anilor, numeroase promisiuni cu iz electoral, licitații anulate și alte probleme birocratice.

În cele din urmă, lucrările de consolidare au ajuns aproape de final. Finanțarea a venit de la Guvern, prin “Apele Române”.

Termenul oficial de finalizare a lucrărilor este decembrie 2022. Valoarea întregului proiect pentru combaterea inundațiilor este de 3 milioane euro și presupune consolidarea malului drept al Siretului, supraînălțarea tronsonului dig Nămoloasa-Măxineni și dig centură Corbu Vechi.

“Încet, dar sigur, ne apropiem de finalul lucrări de consolidare a digului. Pe aceasta cale vrea să mulțumesc persoanelor care au ajutat la obținerea finanțări si efectuarea aceste lucrări foarte importante pentru siguranța cetățenilor. Această problemă datează de foarte mulți ani încă din anul 2005. Acum sperăm să fie rezolvată definitiv. Mulțumim constructorului care a dat dovadă de profesionalism și seriozitate având o experiență de peste 20 ani în construcții hidrotehnice, echipei SGA (Buzau/Brăila) reprezentanții ai prefecturii și deputați care au contribuit la realizarea acestui proiect. Menționez că drumul de acces și digurile pe unde sunt tranzitate materialele vor fi refăcute la starea inițială”, a anunțat Ionuț Postolache, primarul comunei Măxineni.

Totodată, edilul a arătat că așteaptă aprobarea pentru alocarea sumei necesare pentru consolidarea celei de-a III-a zone critice a digului, în apropierea Mănăstirii Măxineni.

Comentarii