stiri Braila – debraila.ro

Dupa 12 ore de la apelul la 112, Politia Braila vine cu varianta oficiala in cazul presupusei rapiri | Detaliile prezentate de oamenii legii

Ce spune Politia?

Dupa mai bine de 12 ore de la apelul la 112, care anunta o posibila rapire a unei fetite, Politia Braila a venit cu un punct de vedere oficial. Datele comunicate de oamenii legii confirma informatiile publicate de DEBRAILA.ro.

„In urma verificarilor efectuate de catre politistii braileni a fost identificat minorul, o fetita in varsta de 3 ani, care in prezent se afla la domiciliu, unde locuieste impreuna cu mama, bunica si matusa, in municipiul Braila, si nu a fost victima niciunei infractiuni.

Atat mama fetitei, in varsta de 26 de ani, cat si mătușa acesteia, le-au declarat politistilor ca este vorba despre o neintelegere si ca barbatul care apare in imaginile din spatiul public este un prieten de familie apropiat, pe care minora il cunoaste foarte bine.

De asemena, acestea au precizat ca in cursul zilei de ieri (n.r. duminica) s-au deplasat impreuna cu barbatul in cauza si cu fratiorul minorei in parculetul din zona Caporal Musat, unde toti trei i-au supravegheat pe cei doi minori.

Cand au vrut sa revina acasa, s-au grabit sa prinda un mijloc de transport in comun, femeile au luat baietelul, iar barbatul a luat in brate fetita. In statia de autobuz, in graba, s-ar fi urcat intr-un autobuz gresit, fapt pentru care fetita a inceput sa se agite, insa el a coborat cu ea la urmatoarea statie din Bariera Calarasilor, s-au reintalnit si au mers acasa, unde fetita se afla si in prezent, in afara oricarui pericol.”

…… Stirea initiala …….

Final fericit in cazul filmuletului care a creat un val urias de reactii pe retelele de socializare, vorbindu-se despre o presupusa rapire. Fetita care plangea si se zbatea in bratele unui barbat este in afara oricarui pericol. Surse judiciare au confirmat pentru DEBRAILA.ro faptul ca Politia a luat legatura cu mama minorei, asigurandu-se ca micuta nu a fost victima niciunei infractiuni.

Scena care a trezit numeroase semne de intrebare s-ar fi petrecut din cauza neatentiei mamei, o tanara de 27 de ani. DEBRAILA.ro a vorbit cu sora femeii, care a relatat ce s-a intamplat in seara zilei de duminica.

„El locuieste cu sora mea in cartierul Obor. Am mers in parc. In statia de autobuz era aglomerat si mama fetei a incurcat autobuzele. Il cunoastem pe baiat, nu e nicio problema! Ne-am gasit si fetita e acasa, doarme. Ea plangea ca nu sta la oricine in brate. Tatal fetitei a murit acum aproape un an, cand s-a inecat in Dunare. Lumea sa stea linistita, ca fetita este bine”, ne-a declarat Dana, matusa fetitei de 4 ani.

Totusi, in opinia noastra, cea mai importanta invatatura desprinsa din acest caz este legata de indiferenta pe care persoanele din autobuz au manifestat-o fata de situatia care, in mod categoric, parea discutabila.

Cum a inceput totul?

„Fetita ii dadea palme barbatului si il impingea ca sa scape din bratele lui. Cand a urcat cu ea, fetita tipa dupa mama sa. Nu am apucat sa filmez tot! Barbatul parea foarte speriat. Nimeni din autobuz nu i-a atras atentia… Eu am filmat si am sunat la 112. La un moment dat, barbatul a coborat din autobuz si cred ca a urcat in altul”, ne-a povestit adolescentul care a surprins imaginile.

DEBRAILA.ro a cerut un punct de vedere din partea Inspectoratului de Politie Judetean, Biroul de Presa al institutiei comunicandu-ne, la scurt timp dupa aparitia filmuletului, faptul ca oamenii legii „efectueaza verificari pentru stabilirea situatiei de fapt”.

„Va informam ca in aceasta seara, in jurul orei 22:00, Politia a fost sesizata cu privire la faptul ca intr-un autobuz destinat transportului in comun, care circula pe raza municipiului, ar fi fost un barbat brunet care tinea in brate un minor care plangea si incerca sa se smulga din bratele barbatului. In prezent, politistii efectueaza verificari pentru stabilirea situatiei de fapt”, a transmis IPJ.

FILMULETUL poate fi vizionat pe pagina de FACEBOOK debraila.ro (CLICK AICI!)

Comentarii