stiri Braila – debraila.ro

Drum judetean BLOCAT la ordinul primarului din Marasu: LOC DE JOACA PENTRU COPII pe carosabil | PSD-istul Colceag a fost militianul-sef al Brailei | DEBRAILA.ro a sesizat Politia: DOSAR PENAL!

Situatie care frizeaza penalul in comuna Marasu, unde un drum judetean a fost blocat la ordinul primarului Antonel Colceag (PSD, ex-UNPR), fost adjunct al sefului Inspectoratului de Politie Judetean in anii 2000.

Pe drumul judetean 212A, care strabate localitatea din Insula Mare a Brailei, chiar in zona Primariei, scolii si postului de politie comunal, a fost montata o bariera care blocheaza accesul auto. Astfel, autoturismele, cu exceptia celui care ii apartine primarului, nu mai pot circula pe sosea, desi este vorba despre un drum public.

Motivul halucinant: Colceag a considerat ca acel sector de drum este potrivit pentru a fi loc de joaca pentru copii.

„Apucaturi de militian. Omul asta nu a inteles ca vremurile s-au schimbat si crede ca e mosier aici sau ceva de genul acesta. Nu au voie masinile pentru ca el vrea loc de joaca. Niciun copil nu se joaca in mijlocul drumului, sa fim seriosi. Noi n-am mai auzit asa ceva si nici n-am mai vazut undeva in Romania”, ne-a declarat persoana care a sesizat situatia.

DEBRAILA.ro a adus si in atentia Politiei acest caz, solicitand un punct de vedere. Totodata, am incercat sa-l contactam si pe primarul comunei Marasu, chiar de mai multe ori, insa acesta nu a raspuns apelurilor.

Desi postul de politie se afla la doi pasi de bariera lui Colceag, se pare ca oamenii legii din localitate au inchis ochii in fata deciziei de mosier a ofiterului pensionar ajuns primar.

Totusi, in cele din urma, politistii au demarat verificari, iar Biroul de Presa al IPJ ne-a transmis faptul ca in cauza a fost deschis dosar penal.

„Avand in vedere imaginile transmise de dumneavoastra, politistii din cadrul Biroului Rutier s-au sesizat din oficiu, in cauza intocmindu-se dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de impiedicare sau ingreunare a circulatiei pe drumurile publice. Cercetarile continua in vederea stabilirii cu exactitatea a situatiei de fapt”, a precizat sursa citata.

Potrivit Codului Penal, „instalarea de mijloace de semnalizare rutiera sau modificarea pozitiilor acestora, fara autorizatie eliberata de autoritatile competente, de natura sa induca in eroare participantii la trafic ori sa ingreuneze circulatia pe drumul public se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda”.

Antonel Colceag este unul dintre dinozaurii militiei brailene, fiind format profesional inainte de 1989. Dupa Revolutie, actualul primar a ajuns in varful inspectoratului judetean, fiind prim-adjunctul sefului Politiei Judetene si, ulterior, seful Politiei Municipiului.

Colceag a fost de doua ori trimis in judecata pentru fapte savarsite in perioada cand era ofiter activ. Intre timp, dupa aproximativ zece ani de la iesirea la pensie, a intrat in politica, intai in UNPR, partidul lui Gabriel Oprea si apoi in PSD.

Comentarii