stiri Braila – debraila.ro

Drogeanu, consilier municipal PNL și pensionar special: “Pensii speciale sunt în toată lumea. La 45 de ani, jandarmii din Franța sunt dați afară pentru uzură” | Primarul: “Ați ieșit la pensie la 47 de ani pentru că sunteți uzat, domnule consilier? Alții sunt sătui de muncă până la 65”

Schimb de replici pe tema pensiilor speciale în cea mai recentă sedință a Consiliului Local Municipal. Protagoniști au fost primarul Marian Dragomir (PSD) și consilierul local municipal Alexandru Drogeanu (PNL), pensionar al Ministerului Afacerilor Interne.

Totul a plecat de la discuțiile care au loc la nivelul coaliției guvernamentale PNL-PSD pe tema reducerilor cheltuielilor bugetare, una dintre măsurile propuse în acest sens fiind interzicerea cumulului pensie-salariu la stat sau venitul total să fie supraimpozitat, inclusiv pentru beneficiarii de pensii stabilite prin legi speciale.

Primarul Marian Dragomir a precizat că susține o astfel de măsură, în contextul în care liberalul Florin Gheorghiță vorbise despre deficitul de 20 de miliarde de lei la bugetul statului.

“Păi, nu e normal pentru cei cu pensie specială ori să fie impozitați dacă au și salariu de la stat, ori să existe și restricții? Dar de ce, domnule, să fie unii speciali? Uitați-vă în sală… cu excepția domnului Drogeanu, cred că nimeni nu are pensie specială!”, a declarat edilul în ședința CLM.

După acest moment, consilierul municipal PNL Alexandru Drogeanu (foto centru), fost angajat MAI, în prezent pensionar, s-a arătat iritat, atrăgându-i atenția primarului că nu este vorba despre “pensii speciale”, ci “pensii de serviciu”.

“Specială, domnule! Lăsați-ne! V-ați pensionat la 40 și ceva de ani”, a replicat Dragomir.

Liberalul Drogeanu și-a argumentat poziția prin faptul că jandarmii francezi ar fi pensionați la 45 de ani “pentru uzură”.

Redăm dialogul dintre primar și consilierul municipal PNL:

Drogeanu: “Care e treaba dumneavoastră că m-am pensionat eu la 47 de ani?”

Dragomir: “Alții sunt sătui de muncă până la 65 de ani.” (…)

Drogeanu: “Cum e cu pensia asta specială?”

Dragomir: “Dumneavoastră știți mai bine, că o încasați lună de lună!”

Drogeanu: “Pensii speciale sunt în toată lumea… în toată Europa. La 45 de ani, jandarmii din Franța îi dă afară pentru uzură… îi scot la pensie.”

Dragomir: “Ați ieșit la pensie la 47 de ani pentru că sunteți uzat, domnule consilier? Păi, dacă sunteți uzat de ce mai sunteți reprezentantul brăilenilor în Consiliul Local Municipal? Un om uzat nu poate să îi reprezinte pe ceilalți.”

Drogeanu: “Eu am spus ce se întâmpla la nivel de… Deci, e la nivel mondial. Nu vorbeam la România, că e pensie…”

Comentarii