stiri Braila – debraila.ro

Dragomir (PSD): “Sunt din ’99 in partid. Atunci nu era Stancu / Am primit in decursul timpului oferte si de la PNL si de la PDL. Le-am refuzat!”

debraila.ro a vorbit cu Marian Dragomir (PSD) si Catalin Boboc (PNL), cei doi parlamentari care-si doresc fotoliul de primar al Brailei. Discutii deschise, in care au fost atinse subiecte sensibile, pe care, de cele mai multe ori, Dragomir si Boboc le-au evitat.

Intrebari transante si raspunsuri…

Incepand de astazi, timp de doua zile, vom publica raspunsurile candidatilor si va vom lasa pe dumneavoastra sa stabiliti cat de sinceri au fost cei doi politicieni.

Alin Cristea: Multi spun ca ai de dus un sac greu in spate, care poarta numele lui Gheorghe Bunea Stancu. Cum vezi tu alaturarea si ce le-ai spune brailenilor despre acest subiect?

Marian Dragomir: Eu m-am inscris in 1999, in martie, in PSD, cand erau alti conducatori la partid, nu Gheorghe Bunea Stancu. Eu am crescut in PSD. In decursul timpului am primit o oferta de la PNL Bucuresti, sa ma duc la ei pentru a-mi pastra postul de director la Compania Nationala de Administrare a Fondului Piscicol. Am refuzat si am pierdut functia. Mai tarziu am primit o oferta de la fostul presedinte al Organizatiei Judetene PDL, Constantin Dumitriu, pentru a candida la o functie importanta in Braila. Am refuzat si as refuza si azi. Eu sunt crescut la PSD si, sa stiti, s-au schimbat multe conduceri la partid si o sa se mai schimbe pana voi considera ca trebuie sa ma retrag din politica. Cred sincer ca e o campanie murdara alaturarea de Bunea Stancu. As vrea sa nu se uite ca si liberalii, in 2012, se fotografiau cu noi in campanie si zambeau, iar azi se fac ca nu tin minte acele fotografii. Alaturarea aceasta vine pentru ca nu mi-au fost gasite in trecut lucruri dificile, asa ca e mai simplu sa ma pui langa Stancu, o persoana total diferita de mine.

Cristea: A trecut mai bine de un an si jumatate de la momentul cand DNA l-a retinut pe Gheorghe Bunea Stancu. Cum vezi “epoca Stancu”?

Dragomir: Eu am spus intotdeauna ca dupa fiecare om raman lucruri bune, pe care trebuie sa le apreciem, si lucruri rele. Din cele rele trebuie sa invatam, ca sa nu le facem si noi. Atat!

Cristea: Atat?

Dragomir: Atat…

Cristea: Nu ati vrea sa mai dezvoltati?

Dragomir: As mai spune doar ca si noi in PSD am mai avut discutii in interior, spre deosebire de alte partide. Am avut discutii si cand eu, prin 2000 si un pic, cand eram consilier judetean, am picat in plenul CJ doua proiecte de hotarare initiate de Bunea Stancu.

Cristea: S-a suparat? A tipat, v-a injurat?

Dragomir: S-a suparat, dar s-a exprimat in termeni civilizati.

Cristea: Nu era un om foarte civilizat…

Dragomir: Era mai la inceput.

Comentarii