stiri Braila – debraila.ro

Dragomir, despre aquapark-ul de 6 mil. euro din Galati: „Folosim sume similare pentru scoaterea cartierelor din noroaie. Intai sa terminam de asfaltat toate strazile”

Recent, Primaria Galati a inaugurat un aquapark care a costat nu mai putin de 6 milioane de euro, bani din bugetul propriu. Intrebat daca si in Braila ar putea fi realizata o investitie similara, Marian Dragomir a explicat ca Primaria „nu detine nicio suprafata care sa poata fi amenajata in acest sens”.

Mai mult decat atat, edilul a precizat ca sume similare sunt folosite „pentru scoaterea cartierelor din noroaie”, oferind ca exemplu asfaltarea de anul trecut din cartierele Radu-Negru, Calarasi IV, Viziru si Buzaului.

„Din pacate, Primaria Braila nu detine nicio suprafata de teren  care sa poata fi amenajata in acest sens, pentru ca plaja de la Perla nu apartine Primariei, ci Apelor  Romane sau Romsilva – deci nu este a noastra. Aquaparcul de la Galati, din punctul meu de vedere, reprezinta o investiție foarte frumoasa – oi felicit pentru acest lucru, dar nu este facuta din fonduri europene, ci din bugetul  Primariei – 6 milioane de euro, din ce am citit in presa. (…) Au facut o investitie care e frumoasa. Nu pot sa spun daca a costat mult sau putin si nu vreau sa ma pronunt. (…) Nu avem terenul necesar pentru o astfel de investitie”, a declarat primarul.

Totusi, Dragomir sustine ca o astfel de investitie ar putea fi luata in calcul abia „dupa ce am terminat de asfaltat toate strazile si parcarile din curtile interioare ale blocului”.

„Este valoarea similara pe care Primaria Braila o foloseste pentru a scoate din noroi cartierele Vidin, Progresul, Brailita si Pisc. Este, de asemenea, suma necesara ca sa lucram acum in cartierele Lacu Dulce sau Islaz-Comorofca. Aquapark-ul are atractivitate in zona populatiei, dar, din bugetul propriu, Primaria foloseste sume similare pentru scoaterea cartierelor din noroaie. Nu avem inca o suma disponibila in buget la aceasta valoare pentru a realiza astfel de investitii. E foarte frumoasa investitia, dar noi trebuie sa scoatem cartierele din noroi pana sa mergem la aquapark”, a concluzionat sursa citata.

Comentarii