stiri Braila – debraila.ro

Draghincescu spune ca a gasit nereguli la Festivalul Pestelui | Subprefectul l-a ironizat pe primarul Dragomir: „Eu am vrut sa-i inchid si providentialul i-a salvat!”

Simona Draghincescu, subprefect cu atributii de prefect, l-a ironizat pe primarul Marian Dragomir, numindu-l „providentialul”.

Intr-un text publicat pe o retea de socializare, Draghincescu, care este si presedintele Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, a relatat faptul ca a participat la Festivalul Pestelui, unde a constatat mai multe nereguli legate de respectarea masurilor de preventie privind infectarea cu noul coronavirus.

„Azi (n.r. duminica) am fost din nou la „pesti”. (…) Lasand gluma la o parte era ceva aglomeratie, masti aveau circa 95% dintre cumparatori ceea ce arata ca oamenii au inteles rostul si rolul hotararilor CJSU nr. 50 si 51, da’ cum „militia” era si ea tot la plimbare ceilalti 5%, cu tupeu, le radeau in nas, superior, „fraierilor” ce purtam masca… Distanta dintre cumparatori nu era nici pe departe de 1,5 m cum ar fi fost regula decat poate daca domn’ primar a inventat, pentru Braila, metrul de 25 de cm, ceea ce n-ar fi exclus… Dar daca organele or fi primit ordinul „la loc comanda” fiecare facea cum ii „tuna”… Nici locuri speciale pentru spalat pe maini n-am prea vazut si nici toalete ecologice n-am prea zarit, dar dupa acestea, recunosc, nu m-am uitat…”, a precizat subprefectul.

Totodata, Draghincescu a facut referire si la episodul razboiului public dintre Primarie si Institutia Prefectului pe tema Festivalului Pestelui.

„Am auzit, din nou, aceeasi minciuna gogonata ca „eu am vrut sa-i inchid” si, desigur, „providentialul i-a salvat”… Cam asa era si la cei pe care vrem sa ii uitam: „O minciuna repetata de o mie de ori ramane o minciuna, dar o minciuna repetata de un milion de ori devine adevar”, spunea Goebbels…”, a conchis sursa citata.

Primarul a iesit la atac, CJSU a dat inapoi: Se poate manca pe Faleza, la Festivalul Pestelui! | Dragomir: „A fost un abuz! Au modificat, deci am avut dreptate!” / Subprefectul Draghincescu: „Festivalul pestelui, nu pestilor, continua fara nicio problema”

Comentarii