stiri Braila – debraila.ro

Draghincescu: „S-au dat masti gratuite si ce s-a intamplat? Le-au vandut si au luat tuica!” | „Am vazut ca foarte multi braileni purtau masca pe strada si nu pareau asa de deranjati, cum incearca unii sa inflameze”

Simona Draghincescu, subprefect cu atributii de prefect, a declarat, miercuri seara, in cadrul unei emisiuni de la Reperul TV, faptul ca „foarte multi braileni poarta masca de protectie pe strada”, respectand astfel hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, criticata dur de primarul Marian Dragomir.

„Spre surprinderea mea… Am fost extraordinar de placut impresionata cand am vazut ca foarte multi braileni purtau masca pe strada si nu pareau asa de deranjati, cum incearca unii sa inflameze. Foarte multi braileni! Am fost si la Festivalul Pestelui. Mi-a placut festivalul, desi primarul a batut trambita ca am vrut noi sa-i anulam festivalul. Am vazut foarte multi braileni cu masca la festival. Doar vreo 5% nu purtau masca. Cand a mai crescut numarul de participanti la festival erau foarte putini care nu aveau masca! (…) Speram ca oamenii vor intelege ca responsabilitatea si corectitudinea sunt mai simple decat orice altceva. Pe nimeni n-am vazut sa omoare o masca pe care o poarta. N-am vazut niciunul care a murit purtand masca in fiecare zi, dar am vazut pe unii care au murit si nu credeau in COVID (…) Mai nou, inteleg ca daca face cineva COVID, parca ar avea ciuma. Este o chestie pe care nu o inteleg! Oamenilor le e rusine sa zica ca au avut COVID. Parca ar avea, frate, sifilis! Numai sifilis cand ai, ar putea sa-ti fie rusine! Desi oamenii se uita urat la cei care au COVID, nu sunt in stare sa inteleaga ca cea mai simpla metoda de aparare e sa poarte o masca. E cel mai simplu!”, a precizat Draghincescu la Reperul TV.

Subprefectul judetului a vorbit si despre o situatie mai delicata, relatand faptul ca unele persoane au vandut mastile de protectie primite gratuit de la Guvern.

„Nu trebuie sa dai o avere pe o masca! O cumperi sau ti-o faci acasa din tifon, o sterilizezi, o calci si o refolosesti. Nu trebuie sa dai nu stiu cate milioane de lei pe o masca. Cand aud chestia asta cu cumparatul, cat costa, sa ne dea masca gratuit… Domnule, ne da gratuit… S-au dat masti gratuite la cei care erau in dificultate si ce s-a intamplat? Le-au vandut si au luat tuica! Nu-i asa? Tot sa dai masti gratuite”, a explicat Simona Draghincescu.

Comentarii