stiri Braila – debraila.ro

Draghincescu (PND): „PNL-istii fac pe mironositele. In timpul guvernarii PNL au fost restituite mai multe imobile, o piata si doua bucatele din Teatrul „Maria Filotti”. La teatru, tranzactie cu primar PNL, majoritate PNL si notar PNL”

Consilierul judetean Simona Draghincescu (PND) ii critica pe liberali, spunand ca „umbla cu cioara vopsita”, dupa ce consilierii municipali PNL au blocat un proiect prin care Primaria dorea sa cumpere un teren de aproximativ 1326 mp, situat in spatele Muzeului de Istorie.

PNL a precizat, prin vocea consilierului municipal Sorin Ionita, ca s-a incercat cumpararea „in conditii tulburi” a terenului, dupa ce Primaria a refuzat initial sa isi exercite dreptul de preemtiune, revenind ulterior asupra deciziei. Intre timp, proprietarul terenului a incheiat un antecontract cu interlopul Dan Soare.

Draghincescu spune, intr-un comentariu postat pe o retea de socializare, ca, „teoretic, PNL-istii fac pe mironositele, iar, practic, PNL-istii umbla cu cioara vopsita”, amintind de mai multe retrocedari „cu cantec” din perioada in care primar al Brailei era liberalul Constantin Sever Cibu.

„In perioada 2004-2008 (guvernare PNL) au fost restituite in natura MULTE imobile printre care terenul pe care tocmai a vrut sa-l cumpere Primarul Dragomir pentru braileni, o piata publica si doua bucatele mici din Teatrul Maria Filotti. Prima bucata din Teatrul Maria Filotti “evaluata” la 700.000 euro si “negociata” la 600.000 euro era o bucata in care Primaria Braila, executase in anul 2003 o lucrare de modernizare din fonduri F.A.R.E. de cca 60.000 euro, imobilul apartinand indubitabil domeniului public. TEORETIC, aceasta “tranzactie” PNLi-sta (primar PNL, majoritate PNL, notar PNL), NU SE PUTEA REALIZA atat timp cat imobilul apartinea domeniului public al municipiului Braila. PRACTIC, acest sir de tranzactii cu un imobil din domeniul public al mun. Braila s-au realizat FARA NICIO PROBLEMA. TEORETIC: CUM SE POATE TRANZACTIONA UN BUN SCOS DIN CIRCUITUL CIVIL (adica din punct de vedere juridic acesta NU EXISTA) FARA SA SE INCALCE LEGEA (ma intreb si eu ca un amarat de contribuabil care mai are habar ce scrie intr-o lege)? PRACTIC este IMPOSIBIL, legea fiind incalcata flagrant. TEORETIC, legea s-a incalcat, PRACTIC, contractul s-a semnat! Aceleasi manevre administrative, potential dolosive, s-au realizat si la cealalta bucata de teatru tranzactionata si achizitionata de Primarie tot din domeniul public la pretul de 500.000 euro. TEORETIC, 1.100.000 euro din banii brailenilor au fost platiti de PNL unui anumit domn, dl Berechet parca, mandatar Gica Periverzov (mandatar si al fam Danaila in afacerea Stejaru) si numai Dzeu stie cine i-o fi incasat sau daca i-a incasat! PRACTIC brailenii au platit degeaba 1.100.000 euro unei persoane controversate cu votul PNL. TEORETIC asa TREBUIA sa se intample cu toate pietele (44.000 mp), PRACTIC s-a intamplat numai cu cei cca 1.400 mp de la Piata Concordia. TEORETIC, PNL NU AVEA VOIE SA RETROCEDEZE TERENUL de sub piata acesta apartinand domeniului public al mun Braila, PRACTIC PNL l-a retrocedat”, arata PND-ista.

Comentarii