stiri Braila – debraila.ro

Draghincescu (PND): „Hotararea CLM in urma careia Danaila a fost declarat incompatibil este semnata chiar de el, ca presedinte de sedinta”

Consilierul judetean Simona Draghincescu (PND) l-a ironizat, intr-o postare pe o retea de socializare, pe Alexandru Danaila, liderul liberailor braileni, care, potrivit Agentiei Nationale de Integritate, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 2011-2014, cand era viceprimar al municipiului, descriindu-l ca fiind „un mare jurist”

Draghincescu spune ca Danaila ar fi fost chiar presedintele sedintei Consiliului Local Municipal din 2011, cand a fost votat ca reprezentant al CLM in consiliile de administratii a unor unitati de invatamant, decizie care i-a adus problemele legate de integritate.

„Daca dl Danaila se pricepe mult la cum se ocupa in acelasi timp, ilegal, functia de viceprimar si cea de membru in CA (n.r. consiliul de administratie) de la scoli si gradinite, de l-a scos ANI si instanta de judecata incompatibil. ANI a uitat sa va „spuna” ca HCLM (n.r. hotararea Consiliului Local Municipal) prin care Danaila a fost numit in CA la licee, scoli si gradinite este semnata chiar de Danaila, ca presedinte de sedinta. Vedeti? Asta inseamna sa fii un „politician” adevarat: sa fii presedinte de sedinta la sedinta de CLM in care te-ai facut singur incompatibil”, a precizat PND-ista.

Potrivit ANI, Alexandru Danaila „s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 1 februarie 2011 – 30 iunie 2014, intrucat a detinut simultan functiile de viceprimar si de reprezentant al Consiliului Local in consiliile de administratie ale unor unitati de invatamant”.

Comentarii