stiri Braila – debraila.ro

Draghincescu (PND), dupa referendum: „Arata falimentul clasei politice si al Bisericii. Cand popii se vor da jos din mertzane si nu-i vor mai jupui si pe morti si pe vii…”

Consilierul judetean Simona Draghincescu (PND) a comentat pe o retea de socializare rezultatul referendumului pentru modificarea Constitutiei Romaniei in sensul redefinirii familiei, care nu a intrunit conditia validarii, respectiv pragul de prezenta de 30%.

Desi a fost unul dintre cei mai vocali sustinatori din mediul politic al demersului initiat de Coalitia pentru Familie, Draghincescu a catalogat ca fiind de „neimaginat” afirmatiile potrivit carora cei care au mers sa voteze sau cei care au ales sa nu o faca sunt „prosti”. Totodata, sursa citata a vorbit si despre „falimentul clasei politice indiferent de culoarea politica si falimentul BOR (n.r. Biserica Ortodoxa Romana)”.

„Constat ca 80% dintre romani nu au inteles care este rolul votului intr-o democratie si poate nu stiu ca in decembrie 1989 conationali de-ai nostri si-au dat viata ca noi sa putem vota liber pe oricine sau orice dorim, oricand. 20 % dintre romani nu vor sa accepte ca in conditia in care votul nu este obligatoriu, ci este optional, nu poti obliga pe cineva sa vină la vot. Daca nu-l poti obliga sa vina la vot atunci convinge-l sa vina singur sa voteze. Daca un politician nu poate convinge un alegator sa vina la un plebiscit organizat chiar de societatea civila din care face parte atunci este cazul sa-si vada de alta treaba decat de politica, ca oricum nu e bun de nimic”, a precizat Draghincescu.

PND-ista a mai adaugat faptul ca „politicienii care au sustinut importanta acestui plebiscit nu si-au convins electoratul sa vina la vot, iar politicienii care au indemnat la boicot nu au inteles si nu respecta importanta și rolul unui plebiscit intr-o democratie”, acuzandu-i pe cei din urma ca „au scuipat” in capul celor 3.000.000 de romani care au semnat initiativa Coalitiei pentru Familie.

„Cand popii se vor da jos din mertzane si nu-i vor mai jupui si pe morti si pe vii, fiind un exemplu real si un reper moral pentru enoriasi atunci se va infaptui „minunea”:
<<sa faci ce zice si face popa!>>, nu ca acum <<sa faci ce zice popa nu ce face popa!>>”, a conchis consilierul judetean PND.

Comentarii