stiri Braila – debraila.ro

Draghincescu (PND), catre cadrele medicale de la UPU: „Va cer oamenii atat de mult? Tine de educatie sa zambesti si sa vorbesti foarte frumos, cu intelegere, unui om bolnav”

Consilierul judetean Simona Draghincescu (PND) a transmis, pe o retea de socializare, un mesaj cadrelor medicale de la Unitatea de Primiri Urgente, in contextul in care zeci de internauti au criticat modul in care pacientii sunt tratati atunci cand ajung la „Urgente”. PND-ista sustine ca, desi intelege „solicitarea maxima a cadrelor medicale, un comportament decent, politicos, respectuos nu costa nimic”.

„Si aceasta idee foarte buna, ca multe altele, de infiintare a UPU este, in Romania, aplicata si pusa in practica foarte prost. Indiferent de motive sau motivatii, pe care le accept cu mai multa sau mai putina usurinta, este inadmisibil ca modul de comportament al unor cadre medicale fata de bolnavi sa fie unul lipsit de condescendenta si intelegere. Tine de educatie sa zambesti si sa vorbesti foarte frumos, cu intelegere, unui om bolnav. Din pacate, nici pana in anul 2019, nu am reusit sa invatam acest aspect minor, dar atat de important. (…) Este atat de greu ca sa fie tratat cu respect si condescendenta un om bolnav? Daca nu-l puteti trata cu o vorba bună, de ce v-ati ales aceasta meserie atat de nobila? Daca tot nu-l puteti vindeca mereu, macar tratati-l cu respect. Este atat de greu? Va cer oamenii atat de mult? Eu cred ca nu, incercati!”,a  precizat Draghincescu.

Totodata, sursa citata arata ca in sistemul de sanatate de stat ar trebui sa functioneze principiul „clientul nostru, stapanul nostru”, desi „unii vor spune ca se aplica numai la carciuma sau aprozar”.

Comentarii