stiri Braila – debraila.ro

Draghincescu, dupa ATACURILE primarului: „Puneti sanatatea oamenilor pe primul loc, nu procentele partidului! Trebuie sa fii bine intentionat, nu ticalos” | „De cand unii o tin langa pe la televizoare sau pe Facebook, rata imbolnavirilor a crescut”

Foto: Facebook/Simona Draghincescu

Dupa ce a fost criticata in termeni duri de primarul Marian Dragomir si viceprimarul Alexandru Jantea Crican, cu referire la hotararea CJSU care instituia obligativitatea purtarii mastii de protectie in municipiu, subprefectul Simona Draghincescu a reactionat, tot pe retelele de socializare.

Draghincescu a anuntat ca „rata imbolnavirilor a crescut de la 1,59 la 1.000 de locuitori pe 12 octombrie, la 1,64 pe 14 octombrie”, precizand faptul ca „preventia salveaza vieti”.

„Trebuie sa fii bine intentionat, nu ticalos, sa te preocupe sanatatea celor care te-au ales, nu % partidului, sa doresti ca acestia sa nu se imbolnaveasca si sa ai acces la date reale, nu prostioare de campanie electorala. Si inca ceva important: Puneti sanatatea oamenilor pe primul loc, nu % partidului. De cand unii o tin langa pe la televizoare sau pe Facebook, rata imbolnavirilor a crescut de la 1,59 la 1.000 de locuitori pe 12 octombrie, la 1,64 pe 14 octombrie. In cateva zile ajungem la 2 la mie, pana la 3 la mie nu mai e mult. Am preferat sa hotaram sa purtam toti masca zilnic, o perioada, decat sa inchidem firme, sa distrugem afaceri, sa avem si mai multi someri, sa blocam spitalele… Probabil ca cei care ma/ne critica, asta isi doresc. Asta inseamna sa fii responsabil! Ati infrant si de data asta!”, a scris subprefectul.

Totodata, Simona Draghincescu a facut referire si la declaratiile viceprimarului Jantea Crican, care i-a cerut public sa explice de ce a instituit obligativitatea purtarii mastii de protectie, „avand in vedere datele oficiale comunicate de Ministerul Afacerilor Interne in data de 15 octombrie din care rezulta ca judetul Braila se afla sub pragul de 1.5”.

„Am vazut ca „trolii” PSD au intrat „in actions”. Acestia declara ca pe un site, nu stiu care pentru ca eu nu citesc cand copii spun lucruri traznite, rata imbolnavirilor pentru judetul Braila ar fi mai mica de 1,5 la mie… Bietii oameni confunda judetul Braila cu municipiul Braila, deci, cum ar veni, confunda marfa cu ambalajul. Este trist ca unii alesi PSD nu sunt in stare sa faca un calcul simplu, bazat pe regula de trei simpla, da’ asta se invata la matematica in clasa a-6-a, actionand visceral si impulsiv, animati de frustrarea de a fi contrazisi de evidente si documente, dar si de o femeie. Municipiul Braila are 200.159 de locuitori la 01.01.2020, conform evidentei Directiei de Statistica. Judetul Braila are o populatie de 340.804 locuitori la aceeasi data. Numarul de bolnavi din judetul Braila din perioada 29.09-12.10.2020 este de 383 bolnavi, conform buletinelor de presa transmise de Guvernul Romaniei. Numarul de bolnavi din municipiul Braila pentru aceeasi perioada este de 320 bolnavi, conform adresei transmise de DSP Braila, ce a stat la baza calculelor pentru adoptarea Hotararii CJSU nr. 52 din 12.10.2020. După regula de trei simpla, rata imbolnavirilor la mia de locuitori in judetul Braila este de 1,12 la mia de locuitori, iar in municipiul Braila, dupa aceeasi regula de 3 simpla, este de 1,59. E simplu! Trebuie doar sa cunosti regula de 3 simpla. Probabil ca au lipsit la lectia cu regula de 3 simpla”, a mai adaugat sursa citata.

Primarul, ATAC DUR la Draghincescu: „Va bateti joc de Braila si de braileni. Vedeti ca tot la propunerea mea ajungeti, fortata de Guvern? Am vazut ce face functia din om” | CNSU a decis: masca e OBLIGATORIE doar la 3 cazuri/1.000 locuitori

Si viceprimarul Brailei o ataca pe Draghincescu: „Sunteti nedemna de a ocupa aceasta functie!” | Solicitarea lui Jantea pentru subprefect

Comentarii