stiri Braila – debraila.ro

Doua tinere galatence i-au furat mai bine de 4.000 de lei unei batrane din Braila

O braileanca de aproape 80 de ani a fost lasata fara economii, dupa ce a cazut in plasa unor escroci care au profitat de naivitatea sa. Paguba suferita de aceasta se ridica la suma de 4.200 de lei.

Cercetarile au pornit din data de 10 iunie, cand o femeie de 78 de ani a sesizat politistii, prin apel 112, cu privire la faptul ca doua persoane necunoscute i-au sustras din locuinta suma de 4.200 de lei.

In urma verificarilor efectuate de catre politisti din cadrul Biroului investigatii Criminale, in cursul zilei de luni, 2 octombrie, au fost identificate doua tinere, cu varste de 20 si 27 de ani, din  Galati, banuite ca ar fi patruns in apartamentul persoanei vatamate, sub pretextul ca pot da ajutoare constand in produse cosmetice.

Una dintre tinere a intrat in bucatarie cu locatara pentru a-si prezenta oferta, iar cealalta, profitand de neatentia sa, i-ar fi sustras suma de bani, ce se afla intr-un plic ascuns in dormitor.

Fata de cele doua tinere, oamenii legii continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

Persoanele varstnice – tintele preferate ale infractorilor

Faptul ca locuiesc de obicei singuri, ca isi tin economiile acasa, in locuri usor de intuit, precum si faptul ca stabilesc mai usor relatii de comunicare cu persoane necunoscute, fac din batrani victimele preferate ale escrocilor si hotilor.

Mai mult decat atat, pe fondul scaderii veniturilor odata cu pensionarea, pretinsele produse la preturi promotionale ori cadouri din partea unor magazine sau autoritati, pe care li le prezinta persoanele care urmaresc sa ii lase fara agoniseala de-o viata, ii fac pe multi dintre batrani sa uite de masurile elementare de precautie pe care trebuie sa le ia pentru a-si proteja bunurile si chiar integritatea corporala ori viata.

Comentarii