stiri Braila – debraila.ro

Dosarul „Matache” | Mihai Matache a scapat de arest pentru 300.000 de lei. Un alt inculpat, pentru 200.000 de lei

Mihai Bogdan Matache, cel mai cunoscut personaj arestat in dosarul „Matache”, a scapat din spatele gratiilor in schimbul a 300.000 de lei. La fel si Andrei Nicusor Iordache, insa pentru 200.000 de lei. Cei doi sunt cercetati sub control judiciar pentru 60 de zile pe cautiune. Decizia apartine Judecatoriei Braila.

Simion Georgel si Ionut Dragos Negroiu au ramas in arest preventiv.

Totodata, politistii, sub coordonarea procurorului de caz, au continuat cercetarile in dosar si au mai retinut o persoana, Nicolae Marian Emilian, cercetat acum sub control judiciar pentru 60 de zile.

Reamintim faptul ca, pe 7 decembrie, Mihai Bogdan Matache, Andrei Iordache, Simion Georgel si Ionut Dragos Negroiu au fost retinuti de procurori intr-un dosar de proxenetism.

Atunci, oamenii legii au efectuat 12 perchezitii, in urma carora au confiscat 400 de grame de aur, 5.000 de lei, 25.000 de euro si 2.850 de lire.

„Din cercetari a reiesit ca, incepand cu anul 2011, persoanele vizate ar fi racolat, determinat si inlesnit practicarea prostitutiei de persoane de sex feminin in state ale Uniunii Europene, obtinand astfel foloase materiale substantiale”, preciza Politia.

Comentarii