stiri Braila – debraila.ro

Dosarul „Mafia cerealelor”: Ba-n arest, ba sub control judiciar. Tribunalul Galati a schimbat masura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar

Palatul de Justitie Galati

Celor 11 inculpati din dosarul „Mafia cerealelor”, aflati in arest preventiv de mai bine de jumatate de an, Tribunalul Galati le-a inlocuit masura cu cea a controlului judiciar, la inceputul acestei saptamani. Decizia nu este insa definitiva. Daca procurorii DIICOT vor contesta hotararea, decizia finala va fi in mana magistratilor de la Curtea de Apel Galati.

„In temeiul art.348 si art.242 alin.2 C.proc.pen. in ref. la art.211 si art.214 C.proc.pen., inlocuieste masura arestului preventiv cu masura controlului judiciar, pentru fiecare dintre inculpatii Ciolca Dan Stefan, Craiu Dan Lucian, Surueanu Virgil, Stergarel Constantin, Bibic Marius Margarit, Bajenaru Ionel, Pruna Neculai, Pruna Marius Gabriel, Zeles Marius Laurentiu, Petrescu Ionut si Moroianu Florentin”, conform portal.just.ro.

Pana in prezent, Curtea de Apel Galati a admis toate contestatiile DIICOT la hotararile instantelor inferioare, fie care vorbim de Tribunalul Galati sau Tribunalul Braila. De exemplu, la inceputul lunii septembrie, pentru a doua oara, judecatorii de la Curtea de Apel au desfiintat incheierea de sedinta a Tribunalului Braila prin care inculpatilor din dosar li s-a inlocuit masura arestarii preventive cu una mai usoara, si anume controlul judiciar. Prima situatie similara a avut loc la jumatatea lunii august.

Procurorii antimafia sustin ca inculpatii au facut parte dintr-un grup organizat, specializat in evaziune fiscala, care ar fi produs statului un prejudiciu de peste 20 de milioane de euro.

Comentarii