stiri Braila – debraila.ro

Dosar penal pentru un brailean | Si-a cumparat un Mercedes S350 in leasing din Marea Britanie, iar apoi, desi nu a mai platit ratele, l-a adus in tara

Politisti din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila au depistat un brailean la volanul unui autoturism marca Mercedes S350 L SE Line Bluetec ce figura ca fiind bun cautat pentru confiscare, alerta introdusa de catre autoritatile din Marea Britanie.

In baza unor informatii detinute, politistii de frontiera au desfasurat pe raza municipiului o actiune specifica pe linia combaterii traficului international cu autoturisme furate.

Astfel, oamenii legii au identificat in trafic masina inmatriculata in Romania, la volanul careia se afla braileanul I. A., in varsta de 43 de ani.

In urma verificarilor efectuate in bazele de date, politistii au constatat ca autoturismul in cauză apartine unei firme de leasing din Marea Britanie, iar barbatul care o conducea nu a mai efectuat platile catre societatea de leasing incepand cu luna septembrie 2017, neavand dreptul sa vanda masina sau sa paraseasca teritoriul Marii Britanii fara acordul societatii.

Cu privire la cele constatate, braileanul a declarat ca autoturismul ii apartine deoarece l-a cumparat in leasing din Marea Britanie in luna martie a anului 2016.

Autoturismul, in valoare de 183.260 lei, a fost indisponibilizat la sediul Politiei de Frontiera, efectuandu-se cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz de incredere.

Comentarii