stiri Braila – debraila.ro

Doctoritele si asistentele de la Spitalul Judetean NU MAI AU VOIE cu bijuterii in exces | Chiriac, seful CJ: „Sa fie sanctionate!”

Presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, a cerut conducerii Spitalului Judetean de Urgenta sa introduca in Regulamentul de Ordine Interioara o prevedere prin care sa interzica personalului medical purtarea de bijuterii in exces in timpul serviciului.

De cealalta parte, medicul Alina Neacsu, directorul medical al unitatii spitalicesti, sustine ca ajuns „capcaunul spitalului”, atragandu-le atentia angajatelor cu privire la „aspectul exterior”.

„Personalul nu are voie in timpul orelor de program sa poarte bijuterii, iar daca sunt gasite pe sectii, in timpul serviciului, cu astfel de bijuterii, sa fie sanctionate. Adica trebuie puse in regulamentul intern si sanctiuni. Chiar si de taieri din leafa. Amenda! Doar prin constrangere putem rezolva problema”, a spus Chiriac.

Conducerea spitalului a promis ca va regla problema, tinand cont de faptul ca au existat si reclamatii in acest sens: unor asistente medicale li s-au agatat bratarile in perfuziile pacientilor.

„Nu poti sa fii omniprezent, sa ii vezi pe toti. Cu doamna manager am discutat si cred ca avem aceasta discutie cel putin o data pe saptamana, asupra comportamentului, care inseamna comunicare, inseamna aspect, inseamna ecuson, inseamna atitudinea fata de pacient, iar in acest comportament, pana la urma, are foarte mare pondere si aspectul exterior. Am incercat si incercam in continuare, este o lupta zilnica pentru acest aspect, pentru ecusonul care trebuie purtat, pentru costumul care trebuie purtat”, a explicat directorul medical al SJU.

Comentarii