stiri Braila – debraila.ro

Dobre, vice CJ: “S-a decretat la Cireșu că toți primarii din județul Brăila sunt incompetenți. PNL-istul Radu Popa e singurul primar care are “spatele” necesar pentru a da cu piciorul unui proiect european. Toți ceilalți primari au înțeles importanța proiectului”

Social-democratul Ionuț Dobre (foto), vicepreședintele Consiliului Județean, a comentat, pe o rețea de socializare, decizia primarului comunei Cireșu, liberalul Radu Popa, de a nu colabora cu operatorul unic RER pentru a fi colectate și deșeurile din unitatea administrativ-teritorială pe care o conduce.

De altfel, Popa este singurul edil din județul Brăila care nu vrea să aude de Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor, un proiect de care depinde inclusiv alocarea de fonduri europene. Mai mult decât atât, directorul RER a precizat că este un caz unic în țară.

„Azi s-a decretat la Cireșu că toți primarii din județul Brăila sunt incompetenți și că doar unul dintre primarii PNL e cel mai tare din parcare, că doar e tată de deputat. Am aflat cu toții de la primarul comunei Cireșu, PNL-istul Radu Popa, că avem doar primari incompetenți în județul Brăila, și cei de la PNL, de la PSD sau de la orice alt partid. Toți sunt incompetenți și habar nu au administrație, după cum transmite domnul primar Popa”, a precizat vicele CJ.

Dobre a subliniat faptul că Radu Popa este “singurul primar care are <<spatele>> necesar pentru a da cu piciorul unui proiect european”, în condițiile în care comuna Cireșu este parte a asociației care implementează proiectul și, mai milt decât atât, și-a plătit și cotizația de membru.

„Logica unui primar european care îi umilește pe toți ceilalți primari PNL din Brăila”

„El (n.r. Radu Popa) este singurul primar care are “spatele” necesar pentru a da cu piciorul unui proiect european atât de important cum este Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor și singurul primar care își permite populisme de doi lei într-un proiect amplu, de care depinde inclusiv alocarea fondurilor europene în viitor. Toți ceilalți primari PNL au înțeles importanța proiectului și au colaborat cu operatorul unic pentru ca activitatea să se deruleze cât mai bine. Domnul primar Popa a aderat la asociere, a plătit cotizația din banii oamenilor din Cireșu, dar acum îi lasă să arunce deșeurile la întâmplare.

În condițiile în care PNL Brăila, partid condus de deputatul Alexandru Popa, fiul domnului primar, vorbește non-stop despre proiecte europene și mediu, acum e ziua cu populisme. Mai bine le spui oamenilor din comună că nu îi pui să plătească gunoiul și că pot să îi dea foc pe câmp decât să faci ce se face în 2023! Asta e logica unui primar european care îi umilește pe toți ceilalți primari PNL din Brăila”, a mai menționat Ionuț Dobre.

Comentarii