stiri Braila – debraila.ro

Dispare JUNGLA din spatele Spitalului Judetean: AU INCEPUT LUCRARILE! | Amenajarea unei bucati uitate din Parcul Monument: alei asfaltate, stalpi de iluminat, banci si cosuri de gunoi

Parcul Monument va fi scos la lumina si in zona din spatele Spitalului Judetean de Urgenta, care este o jungla plina de gunoaie – aproape imposibil de strabatut. Cu doar cateva alei de pamant care pot fi circulate, cu mormane de deseuri ascunse in vegetatia abundenta si fara iluminat, bucata din parc a intrat de aproximativ o saptamana intr-un amplu proces de reabilitare.

Timp de sapte luni, cele aproape 14 ha de spatiu verde vor fi amenajate astfel incat sa devina un spatiu de promenada pentru braileni – la fel ca restul parcului, urmand sa fie taiati copacii crescuti haotic, asfaltate aleile pierdute in tufisuri, montate banci si stalpi de iluminat, dar si plantati arbori din mai multe specii.

Transformarea a devenit deja vizibila in capatul aleii care iese in „Drumul hotilor”, unde, de exemplu, din cauza vegetatiei foarte dese, nu se vedea gardul care inconjoara zona.

La finalul lucrarilor, bucata din Parcul Monument va avea aproape 1,5 km de alei pietonale noi, 72 de stalpi de iluminat, 116 banci, 72 de cosuri de gunoi si 2 toaletele ecologice.

„In locul tufelor, boschetilor si gunoaielor vom avea un parc modern, care sa completeze oaza de relaxare din Parcul Monument. Acolo era aproape imposibil de patruns, fiind o zona unde nu s-a intervenit de zeci de ani. Era absolut necesar sa trecem si aceasta zona pe lista de investitii, mai ales ca astfel marim suprafata pietonala a parcului, dar schimbam total si aspectul unei zone extrem de neplacute ochiului, ca sa folosesc un termen elegant. La finalizarea acestor lucrari, vom incepe si modernizarea Oraselului Copiilor, care va fi dotat cu cele mai moderne instalatii de joaca, cu aparate fitness si Skatepark”, a declarat primarul Marian Dragomir.

In zona amenajata se vor planta arbori din speciile mesteacan, artar rosu, tei alb, castan, pin silvestru si brad.

Comentarii