stiri Braila – debraila.ro

Directoarea Spitalului Judetean NU E MULTUMITA de salariul de 6.500 lei | „Daca nu se rezolva cu marirea salariului, nu raman”

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta, medicul epidemiolog Delia Rasnoveanu, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, in cadrul unei conferinte de presa, ca va pleca de la conducerea unitatii spitalicesti daca nu i se va mari leafa, tinand cont de faptul ca, de la 1 martie, salariile medicilor vor creste cu procente cuprinse intre 70% si 172%, fata de nivelul din luna ianuarie. Daca va alege sa-si exercite profesia, Rasnoveanu ar castiga mai mult decat primeste ca director.

„Nu sunt multumita de salariu. Normal! Pentru ca la momentul acesta, bun, salariul este corespunzator cu ceilalti. La momentul 1 martie, daca se aplica noua grila, salariul managerului ramane undeva la jumatate fata de salariul unui medic primar pe sectie. Am spus ca daca nu se rezolva situatia intr-un timp corespunzator, nu raman, pentru ca nu are niciun sens. Sa vina cineva care pentru cateva mii de lei pe luna sa aiba toata responsabilitatea si toata activitatea ca manager. Se poate rezolva legislativ”, a spus Rasnoveanu.

La momentul acesta, managerul SJU ia in mana 6.500 de lei. De la 1 martie, salariul unui medic specialist din spital va depasi 1.000 de euro.

Prezent la conferinta de presa, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean, a tinut sa precizeze faptul ca intelege supararea Deliei Rasnoveanu, in conditiile in care, in opinia sa, managerul unui spital „are o mare responsabilitate”.

„Aceasta problema nu este doar la conducerea spitalului, ci face referire si la sefii de sectie. Nu putem sa ne asumam anumite responsabilitati decat in momentul in care avem si o salarizare corespunzatoare. Practic, de la 1 martie, salariul managerului o sa ramana la acelasi nivel, dar comparativ cu cel al unui medic specialist o sa fie foarte mic. Chiar saptamana viitoare o sa ma duc la Ministerul Sanatatii. Am depus deja o petitie la doamna ministru Sorina Pintea, pentru că nu este vorba doar de conducerea Spitalului Judetean Braila, ci de conducerea tuturor spitalelor. Marea majoritate a spitalelor vor ramane fara manager, va spun. Sunt conduse de medici si nu o sa le convina sa stea manager la jumatate de salariu, ci se vor intoarce in sectie, la pacienti si isi vor relua activitatea ca medici. Cred ca se va gasi o solutie favorabila”, a conchis Chiriac.

Comentarii