stiri Braila – debraila.ro

„Dezvoltam Romania” | Boboc prezinta programul de guvernare al PNL | „Efecte pozitive pentru romani, pentru braileni”

Partidul National Liberal a lansat in dezbatere publica programul de guvernare pentru perioada 2021 – 2024, un amplu document la care au contribuit peste 470 de specialisti, potrivit unui comunicat de presa al Organizatiei Judetene PNL.

„Dezvoltare si crestere economica. Acestea sunt dezideratele PNL pentru Romania.

Intitulat simplu si sugestiv „Dezvoltam Romania”, documentul programatic este un plan de dezvoltare nationala, structurat pe capitole, foarte bine fundamentat, in concordanta cu cele mai bune practici internationale, adaptate la nevoile românesti.Acest plan se bazeaza pe investitii in economie, infrastructura, spitale, scoli si pe utilizarea masiva a fondurilor europene, totul pentru o dezvoltare reala, sustenabila a Romaniei.

Programul de guvernare al Partidului National Liberal „Dezvoltam Romania” este un proiect complet, realist si finantabil, care contine viziunea liberala si obiectivele prioritare pentru dezvoltarea României ȋn urmatorii patru ani. Astfel, prin punerea in practica a acestui plan de dezvoltare nationala, PNL va majora PIB-ul Romaniei cu peste 450 miliarde lei, pâna la peste 1.500 miliarde lei la finalul anului 2024 si va crea peste 560.000 noi locuri de munca mai bine platite in economie. De asemenea, pe baza dezvoltarii unei economii sustenabile, salariul mediu net va creste cu aproape 50% fata de nivelul din 2020 si va ajunge la aproximativ 1.000 Euro/luna in 2024. Punctul de pensie poate fi majorat cu 46% pâna in 2024 fata de valoarea din 2019, adica de la 1.265 lei in 2019 la 1.841 lei in 2024.

„Cu majoritate in Parlament, care va sustine eforturile Presedintelui si Guvernului, schimbarea benefica de curs politic si economic generata de PNL va fi accelerata de masurile din programul de guvernare 2021-2024, cu efecte pozitive pentru romani, pentru braileni. Vorbim asadar, de cea mai puternica crestere economica din UE, peste 6% in 2024, de 970 km de autostrazi si drumuri expres finalizate pâna in 2024. De asemenea, tot Guvernul PNL si-a asumat ca pana la 6% din PIB sa fie alocat pentru sanatate, sa realizeze cele 3 spitale regionale la Iasi, Craiova si Cluj-Napoca si alte 10 unitati sanitare noi si extinderi prin programele europene de finantare. Insa nu au fost omise nici investitiile in energie nucleara, unde Guvernul Orban va directiona 9 miliarde euro, dar nici in agricultura si mediu, la capitolul din urma fiind alocate 650 milioane euro pentru cea mai mare campanie de impadurire a Romaniei”, a declarat Catalin Boboc, presedintele PNL Braila.

Totodata, acesta a mai vorbit si despre investitii dedicate mediului de afaceri, antreprenoriat si digitalizare, unde, Guvernul si-a propus sa aloce in urmatorii 4 ani, peste 10 miliarde de euro .

De asemenea, potrivit sursei citate, Guvernul liberal mai promite 30 miliarde lei pentru garantii de stat pentru credite subventionate prin IMM Invest si Eximbank, 1 miliard euro pentru racordarea la retelele de gaze si 8 miliarde lei pentru retele de apa-canalizare si reabilitarea si construirea a 2.500 de crese, gradinite si scoli.

„Asta inseamna, programul de guvernare al PNL, Dezvoltam Romania, pentru perioada 2021-2024. Sunt obiective clare, concrete si realizabile pentru Guvernul Orban”, a precizat Boboc.

Daca tragem linie, mai spune presedintele PNL Braila, obiectivele demonstrate si asumate ale programului de guvernare vor duce la cresterea puterii de cumparare cu peste 30% si la reducerea inflatiei anuale sub 2%. in alta ordine de idei, Guvernul PNL va avea la dispozitie resurse financiare enorme, pe care România nu le-a mai avut pâna acum si de noi toti depinde ca aceste fonduri sa fi atrase si, deopotriva, sa fie corect utilizate, astfel incât sa raspunda cu adevarat nevoilor economice si sociale ale României.

Comentarii