stiri Braila – debraila.ro

DETALII NOI despre atacul mafiot de pe Dorobanților: Victima, “în stare stabilă” | “Au aruncat cagulele, topoarele și macetele după atac” | Judecătorul care i-a arestat preventiv pe cei PATRU TINERI: “Au premeditat săvârșirea faptei. Fără profesii şi loc de muncă şi, în mod evident, nu conștientizează gravitatea faptei”

Detalii noi în cazul atacului mafiot de pe Bulevardul Dorobanților. Patru tineri din cartierul Brăilița, cu vârste de 18 și 22 de ani, sunt acuzați că au vrut să-l ucidă cu topoare și macete pe un individ dintr-o grupare rivală.

Victima, în vârstă de 33 de ani, este internată într-un spital din București, iar autorii au fost arestați preventiv pentru tentativă la omor.

Reprezentanții unității spitalicești ne-au comunicat faptul că bărbatul atacat cu topoare și macete este “în stare stabilă”, în condițiile în care, până acum, se vorbea despre “stare critică”.

DETALII din motivarea Tribunalului Brăila:

Judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Brăila, care a dispus arestarea preventivă a celor patru agresori, susține că “lăsarea acestora în libertate prezintă un real pericol pentru ordinea publică și ar putea genera o stare de insecuritate în rândul membrilor comunităţii”.

Totodată, instanța a analizat și rănile grave suferite de victimă, arătând că viața i-a fost pusă în pericol “prin hemoragia externă și hemoragia intracerebrală”.

“… prezintă mai multe leziuni traumatice la nivelul capului, toracelui şi a ambelor membre toracice în segmentul anterorahio-palmar. Leziunile s-au putut produce prin lovire activă, repetată cu un corp dur de tip tăietor- înţepător (torace şi ambele membre toracice) precum şi lovire cu sau de corp dur (la nivelul capului) la data de 29.04.2023. (…) După descrierea leziunilor de la nivelul 1/3 inferioare a antebraţelor, apreciem ca posibilă infirmitatea fizică (în situaţiile amputaţiei de necesitate)”, se menționează în actele medico-legale de la dosar.

Cât despre modul în care cei patru tineri au acționat în seara de 29 aprilie, judecătorul notează că aceștia au premeditat săvărșirea faptei. După atac, au aruncat cagulele și armele albe, iar trei dintre ei au plecat în București.

“Inculpații au premeditat săvârşirea faptei, purtând cagule şi înarmaţi cu macete şi topoare, au aşteptat persoana vătămată şi i-au aplicat acesteia mai multe lovituri de o intensitate mare în zona capului, toracelui şi a membrelor superioare, fiindu-i provocate leziuni ce au pus în primejdie viaţa victimei prin hemoragie externă şi intracerebrală. Se mai constată că ulterior inculpaţii au aruncat obiectele tăietor-înţepătoare şi cagulele, iar trei dintre ei au părăsit oraşul Brăila, deplasându-se în municipiul Bucureşti”, a mai subliniat magistratul care a dispus arestarea preventivă.

Instanța a făcut și o caracterizare a celor patru atacatori: “Persoane foarte tinere, fără profesii şi loc de muncă şi, în mod evident, nu conştientizează la acest moment gravitatea faptei săvârşite şi urmările acesteia.”

Concluzia judecătorului de drepturi și libertăți:

“Pentru înlăturarea stării de pericol pentru ordinea publică, se impune cu necesitate privarea de libertate a inculpaţilor pentru a-i împiedica să săvârşească noi fapte penale, lăsarea acestora în libertate prezentând un real pericol pentru ordinea publică fapt ce ar putea genera o stare de insecuritate în rândul membrilor comunităţii.

De aceea, în situaţia de faţă, se impune o astfel de reacţie a autorităţilor pentru a nu se crea neîncrederea în capacitatea justiţiei de a lua măsurile necesare pentru prevenirea pericolului pentru ordinea publică, pentru crearea unui echilibru firesc şi a unei stări de securitate socială.

Prin urmare, instanţa constată că inculpaţii au dat dovadă de periculozitate, concluzie care rezultă din modalitatea şi împrejurările săvârşirii faptei şi din aspectele ce ţin de persoana inculpaţilor.”

Comentarii