stiri Braila – debraila.ro

Desi a castigat in instanta, Catalin Canciu inca nu s-a intors la sefia invatamantului brailean | Ministrul Pop nu a emis ordinul de numire

Cu o hotarare judecatoreasca in mana, care l-a reasezat pe fotoliul de inspector scolar general, Catalin Canciu, demis de ministrul Liviu Pop, pe 18 august, impreuna cu alti 12 sefi de inspectorate, sta pe margine. La sefia ISJ se afla adjunctul Dan Gheorghita, cercetat penal pentru lovire si alte violente.

Pop nu a semnat inca documentul prin care il numeste in functie, desi Curtea de Apel Galati a suspendat, pe 28 septembrie, ordinul prin care a fost destituit.

„Astazi (n.r. joi) se implineste o saptamana de cand o instanta din Romania mi-a dat dreptate ca am fost demis ilegal. Domnul ministru Liviu Marian Pop ignora cu buna stiinta aceasta hotarare executorie de indata, in conditiile in care am facut doua instiintari domniei sale. Domnule ministru am o rabdare de fier, asa ca voi urma toti pasii legali pana cand îmi voi castiga toate drepturile! (…) De ce oare este blestemata tara noastra sa fie condusa de specimenele astea?”, a scris Canciu pe o retea de socializare.

Totodata, fostul sef al invatamantului brailean a mai precizat ca eventualele drepturi salariale restante ar trebui platite de catre ministrul Pop „si toate slugile lui, care au semnat documentele premergatoare ordinului de revocare”.

 

Comentarii