stiri Braila – debraila.ro

Deputatul Rizea, la un vot de arest!

Deputatul PSD Cristian Rizea va putea fi retinut si apoi arestat preventiv, daca deputatii vor vota pentru solicitarea procurorilor DNA, dupa ce, luni, Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a avizat favorabil cererea.

„Cu privire la retinere au fost 13 voturi „pentru”, trei „impotriva” si trei abtineri. Cu privire la arestarea preventiva a domnului Rizea au fost 11 voturi „pentru”, trei „impotriva” si cinci abtineri”, a declarat Ciprian Nica, vicepresedintele comisiei.

Parlamentarul a declarat ca dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, spalare de bani in forma continuata si influentarea declaratiilor are o singura proba, si anume un martor care și-ar fi schimbat declaratiile dupa ce „a ajuns in inchisoare si si-a negociat libertatea”. Totodata, Rizea a mai anuntat ca nu va mai candida la Primaria Sectorului 5, subliniind ca ii pare rau ca nu a luat aceasta decizie „mai de mult”.

Deputatul PNL Vasile Varga, membru in Comisia Juridica, s-a numarat printre cei 11 deputati care au votat pentru aprobarea solicitarii DNA.

Comentarii