stiri Braila – debraila.ro

Deputatul Popa (PNL), nemultumit de deszapezire: „De la Ciresu la Insuratei am facut o ora si 30 de minute” | Atacuri la seful judetului

Deputatul Alexandru Popa, presedintele Organizatiei Judetene PNL, se declara nemultumit de modul in care s-a intervenit pentru deszapezirea drumurilor judetene, aratand cu degetul catre social-democratul Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean.

Popa a facut referire la ziua de 27 decembrie, cand judetul Braila s-a aflat sub cod galben de polei.

„Ca de obicei, iarna a luat pe nepregatite autoritatile brailene, dovada ca drumurile judetene au fost ieri (n.r. 27 decembrie) patinoare. Nu stiu ce urari a primit presedintele Consiliului Judetean de Craciun, dar ce am auzit de la unii dintre cei care m-au sunat ca sa se planga de halul în care erau drumurile ieri dimineata in diverse zone ale judetului nu erau urari de bine. Si m-am convins personal de starea drumurilor din judet, pentru ca de la Ciresu la Insuratei am facut o ora si 30 de minute ieri dimineata. Aseara, cand m-am intors acasa, s-a putut circula mai bine, pentru ca temperatura urcase peste 0 grade si nu mai era polei. Ieri, toata ziua, cat am circulat prin judet, nu am vazut nicio masina care sa imprastie sare sau nisip”, a declarat parlamentarul.

Totodata, deputatul liberalul l-a invitat pe presedintele Consiliului Judetean „sa coboare de la inaltimea la care se afla si sa mai umble si prin judet, ca sa vada cum circula brailenii”.

„Probabil ca dumnealui locuind in municipiu, nu este foarte interesat de starea drumurilor din judet. Nu stiu de ce e asa de greu de inteles ca iarna ninge si e polei, motiv pentru care e nevoie sa se intervina asupra drumurilor. Si in fiecare an, cel putin din punct de vedere calendaristic, iarna incepe in decembrie, deci teoretic, la finele lunii decembrie ar trebui sa fim pregatiti pentru astfel de interventii. Teoria ca teoria, dar practica ne omoara. Si din pacate, cand e vorba de starea drumurilor, e vorba si despre riscul unor accidente rutiere care pot avea urmari foarte grave”, a mai adaugat sursa citata.

Comentarii