stiri Braila – debraila.ro

Deputatul Popa (PNL), despre seful CJ: „Daca face buba la cap nu mai are cine sa se ocupe de dezvoltarea Brailei! Are impresia ca este singurul preocupat de soarta brailenilor”

Deputatul Alexandru Popa, presedintele Organizatiei Judetene PNL, l-a ironizat pe social-democratul Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean, cerandu-i „sa coboare de pe soclul pe care s-a urcat de unul singur, in calitate de unic aparator al intereselor brailenilor si ale judetului Braila”.

Liberalul l-a avertizat pe seful CJ cu privire la o eventuala „cadere de la inaltime”, care, potrivit sursei citate, ar produce „buba la cap”.

Totul a plecat de la declaratiile lui Chiriac cu privire la sprijinul financiar, respectiv peste 5 milioane de lei, pe care Consiliul Judetean l-a oferit tuturor comunelor si oraselor care au depus proiecte pentru cofinantare: „Se pare ca Guvernul i-a abandonat pe toti! Se pare ca am rămas ultimul om care da o mana de ajutor efectiva si spun, pana la urma cu mandrie si cu respect, ca voi avea grija de fiecare cetatean si de fiecare localitate, astfel incat prin aceste proiecte de cofinantare sa-si imbunatateasca viata de zi cu zi.”

Parlamentarul PNL sustine ca meritul pentru banii primiti din bugetul judetului de primariile comunelor si oraselor nu ii apartine doar lui Francisk Chiriac, intrebandu-se retoric la ce „dezvoltare a judetului se refera presedinetele CJ”.

Comunicatul de presa semnat de Alexandru Popa:

„Presedintelui Consiliului Judetean Braila i-au murit laudatorii, asa ca a inceput sa se laude de unul singur si dupa cum o face, mai are putin si o sa-si ridice singur si o statuie pentru merite deosebite in dezvoltarea judetului Braila si pentru „imbunatatirea vietii de zi cu zi a brailenilor”.

Din declaratiile pe care le-a facut presei locale, se pare ca mai nou, domnul Iulian Chiriac are impresia ca este singurul preocupat de soarta brailenilor, ca este „ultimul om” care „da o mâna de ajutor efectiva”. si daca el spune ca e „ultimul om”, cine suntem noi sa spunem altfel?

Nu ne e clar insa la ce „dezvoltare” a judetului se refera domnul Chiriac, fiindca oricine traieste in judetul Braila vede cu ochiul liber cat de mult se „dezvolta” acesta de la un an la altul, iar pentru cei care vin din alte zone este la fel de evident cât de „dezvoltat” este, in comparatie cu alte judete din tara.

in plus, pentru cine a fost interesat sa parcurga Strategia de dezvoltare a judetului Braila pentru perioada 2021-2027 a putut vedea ca, spre exemplu, Braila inregistreaza in ultimii ani un declin demografic, ca parasesc judetul in special persoanele tinere, bine calificate, ca salariile din Braila sunt printre cele mai mici la nivel national, ca Braila este in coada unui top national, fiind printre cele mai putin atractive judete pentru stabilirea domiciliului, iar lista „realizarilor” poate continua. Iar judetul Braila este condus de PSD de foarte multi ani. Despre ce „dezvoltare” vorbim?

Domnul Chiriac a mai declarat ca el (singurul care mai sustine interesele Brailei) ajuta localitatile prin proiectele de asociere cu primariile, in baza carora se cofinanteaza diverse investitii.

Ii amintesc presedintelui Consiliului Judetean ca nu el (de unul singur) face acele proiecte, ci primariile, ca nu el (de unul singur) aproba acele proiecte, ci consilierii judeteni, care reprezinta mai multe partide, nu doar PSD.

Il invit pe domnul Chiriac sa-si revina, sa coboare de pe soclul pe care s-a urcat de unul singur, in calitate de unic aparator al intereselor brailenilor si ale judetului Braila, fiindca s-ar putea sa-l ia ameteala si caderea de la inaltime poate face rau sanatatii. Nu de alta, dar daca face buba la cap nu mai are cine sa se ocupe de dezvoltarea Brailei, ca el era ultimul om care mai facea asta.”

Comentarii