stiri Braila – debraila.ro

Deputatul Popa: „Da, am fost la petreceri cu lautari si daca vreau, ma voi mai duce!” | Liberalul ii raspunde sefului CJ: „Am intrat in politica dorind sa fac ceva pentru braileni, nu de a obtine avantaje personale”

Un nou episod in razboiul dintre deputatul Alexandru Popa, presedintele Organizatiei Judetene PNL si social-democratul Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean. Dupa ce Popa l-a descris pe Chiriac ca fiind „inapt din toate punctele de vedere”, presedintele CJ l-a numit pe liberal „deputatel si bombardier”, amintind de petrecerile cu manelisti, unde se faceau dedicatii pentru actualul sef al PNL. 

In replica, parlamentarul a anuntat pe o retea de socializare ca „se simte relaxat”, precizand ca se va mai duce la petreceri cu lautari daca isi va dori acest lucru. Totodata, Alexandru Popa a vorbit despre realizarile financiare pe care le-a obtinut in mediul privat, inainte de a ajunge pe lista PNL pentru alegerile parlamentare.

„Eu zic una si presedintele Consiliului Judetean Braila imi raspunde cu totul altceva. Eu vorbesc despre ceea ce face sau mai bine zis, ce nu face domnul Chiriac la Consiliul Judetean, iar dansul imi raspunde vorbind despre petrecerile cu lautari la care participam cu vreo 7 ani in urma. Da, am fost la petreceri cu lautari si daca vreau, ma voi mai duce. Imi place muzica lautareasca, o ascult cu placere la petreceri – asta sunt eu, nu incerc sa par ceea ce nu sunt. Pe mine ma intereseaza sa vorbim despre ce am realizat fiecare din punct de vedere profesional si in functiile in care am fost alesi, iar domnul Chiriac se simte jignit daca ii spun ca n-a facut nimic ca presedinte al Consiliului Judetean. Eu am de cativa ani o firma, am creat zeci de locuri de munca si am atras singur fonduri europene mai multe decat a atras intreg Consiliul Judetean. Am intrat in politica dorind sa fac ceva pentru judetul Braila si pentru braileni, nu de a obtine avantaje personale. Cand am intrat in politica aveam deja realizarile mele in mediul privat, aveam deja o afacere in agricultura si cateva zeci de angajati”, a declarat deputatul PNL.

Mai mult decat atat, liberalul afirma ca Francisk Iulian Chiriac „nu este chiar un exemplu de coerenta in exprimare si uneori nu-i reuseste nici acordul subiectului cu predicatul”, in contextul in care seful CJ mentionase ca Popa semneaza comunicate de presa scrise de consilieri.

„Din cate stiu eu, domnul presedinte „Neste” a inceput cu o slujba obtinuta pe filiera PSD la o firma privata, a continuat cu functia de secretar de stat obtinuta tot pe filiera PSD si apoi cu functia de presedinte al Consiliului Judetean obtinuta ca si candidat PSD, nu ca independent. Si dupa cum am mai spus, pana acum domnul presedinte „Neste” nu a fost capabil sa fie presedinte decat cu numele, in declaratii publice, fiindca atributiile cele mai importante i le-a delegat domnului vicepresedinte Epureanu. Daca domnul Chiriac doreste sa avem o discutie publica despre chestiuni legate de Braila si de asa-zisa dezvoltare a judetului, sunt dispus oricand sa facem acest lucru, ca sa vedem care dintre noi este mai coerent in ceea ce spune. inainte de acea discutie, l-as ruga sa tina minte ca nu se spune „neste”, se spune „niste”. I-a mai explicat asta cineva in urma cu cativa ani, dar inca nu a retinut. Si fiindca domnul Chiriac imi da mie lectii despre comunicare si pare sa creada ca dansul se pricepe la asta mult mai bine decat mine, n-ar fi rau sa mai asculte din cand in cand declaratiile sale care sunt publicate in presa. Poate asa isi va da seama ca dincolo de mica sa problema cu „neste”, dansul nu este chiar un exemplu de coerenta in exprimare si uneori nu-i reuseste nici acordul subiectului cu predicatul. Domnule presedinte Chiriac, inteleg ca erati obisnuit sa nu fiti deranjat prea mult dinspre PNL Braila, dar acum lucrurile s-au schimbat. Va anunt ca PNL Braila va face opozitie pe bune PSD. Si o sa vedem in urmatorii 3 ani cine-i mic si cine-i mare”, a conchis sursa citata.

Seful CJ, RASPUNS pentru Popa, „deputatel si bombardier”: „Ii confunda pe braileni cu lautarii atat de dragi. Sa nu-si mai puna consilierii sa-mi raspunda si el sa semneze. Sa-i concedieze si sa dea banii la lautari. Iese mai castigat!”

Comentarii