stiri Braila – debraila.ro

Deputatul Popa apara revenirea lui Canciu la ISJ si-l ataca pe Tudose, care vorbea despre „preocuparile PNL – cine cui i-o trage”: „Noi nu trecem dintr-o barca in alta, asa cum a facut Tudose, cand a plecat de la PSD la ProRomania. Numirea lui Canciu nu e rezultatul trecerii PNL Braila de partea lui Citu”

Deputatul Alexandru Popa, presedintele Organizatiei Judetene PNL, l-a atacat pe europarlamentarul social-democrat Mihai Tudose, care, in cadrul unei emisiuni la Romania TV, a pus revenirea liberalului Catalin Canciu la sefia Inspectoratului Scolar pe seama trecerii filialei brailene din tabara lui Ludovic Orban in cea a lui Florin Citu.

Parlamentarul a amintit de momentul in care fostul premier a parasit PSD – condus de Liviu Dragnea si s-a inscris in ProRomania, partidul lui Victor Ponta.

„Singurul subiect al Guvernului este cine cui i-o trage, iertati-mi termenele… De vreo 2-3 zile se fac scenarii cu cine i-a Camera Deputatilor in locul lui Orban, cine se duce in locul lui Anca Dragu la Senat. Sunt vreo 3-4 gasculite care au inceput cafteala pe ciolan! Va dau un exemplu de la Braila… care sunt principalele preocupari ale momentului. Acum vreo doua luni, PNl Braila tinea cu Orban si tabara Citu la schimbat pe inspectorul scolar general, spunandu-i ca e atat de slab incat sa ne lase. Si, sa va spun sincer, chiar aveau dreptate. Omul e urat de tot corpul profesoral! Au pus un alt tip. Intre timp, PNL Braila a zis ca ar fi bine sa fie cu Citu, dar nu pe fata, ci numai conducerea. S-au dus si au insistat ca omul lor sa fie pus inapoi la Inspectoratul Scolar Judetean. Inteleg ca asta pus acum doua luni n-a avut ce sa greseasca, ca a fost vacanta. Nu e bun nici asta, pune pe altu, dar pe al treilea macar, nu pe ala care cand era cu Orban nu era bun. Acum, fiindca mama si cu tata au trecut la Citu, e bun… Astea sunt preocuparile lor!”, a declarat Tudose.

In replica, Alexandru Popa a negat scenariul prezentat de europarlamentarul PSD, mentionand ca „numirea lui Catalin Canciu in functia de inspector scolar general nu este rezultatul unui troc politic, al trecerii filialei PNL Braila de partea domnului Florin Citu”.

„Nu stiu de unde a aflat domnul Tudose ca PNL Braila s-a sucit si nu mai sustine candidatura domnului Orban, ci pe aceea a domnului Citu. Aceasta informatie este o noutate chiar si pentru noi, cei din PNL Braila. Nu, noi nu trecem dintr-o barca in alta, asa cum a facut domnul Tudose, cand a plecat de la PSD la ProRomania, a criticat cat a putut PSD si a declarat ca nu va face niciun fel de alianta cu PSD (care era rau), după care a revenit senin in PSD (care acum este bun), ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Pe vremea cand domnul Tudose era la ProRomania „le-o trăgea” (ca sa folosesc expresia folosita aseară de acesta) fostilor sai colegi de la PSD de cate ori avea ocazia. Acum il preocupa faptul ca „pe cei de la PNL ii intereseaza doar cine i-o trage cui”. Noi nu trecem dintr-o parte in alta, dupa cum bate vantul. Asa cum am declarat de mai multe ori, PNL Braila sustine candidatura domnului Ludovic Orban la presedintia PNL. Noi nu schimbam peste noapte decizia luata de o intreaga organizatie liberala numai ca sa obtina un om un anumit post”, a mai adaugat sursa citata.

BOMBA pe scena politica braileana: Canciu revine la sefia Inspectoratului Scolar | Fusese demis de tabara pro-Citu pentru ca il sustinea pe Orban

Comentarii