stiri Braila – debraila.ro

Deputatul Nita (PSD): „Din punctul meu de vedere, braileanul n-ar trebui sa plateasca taxa de salubritate majorata”

Deputatul Nicu Nita (PSD) sustine ca cetatenii nu ar trebui sa plateasca taxa de salubritate majorata cu 54%, insa a tinut sa precizeze ca primarul Marian Dragomir nu a putut evita situatia, fiind pus in fata faptului implinit de fostii guvernanti.

„Pana nu se va face licitatia pentru operatorul unic, nu o sa se rezolve mare lucru. Din punctul meu de vedere, cetateanul n-ar trebui sa plateasca, dar dumneavoastra ati observat ca aceasta ordonanta si acest ordin a venit de pe timpul celorlalti guvernanti. Primarul s-a trezit cu aceasta ordonanta in timpul lunii decembrie si a trebuit sa o aplice. Deci, mare lucru n-a avut ce sa faca primarul, din punctul meu de vedere. Ca pe parcurs o sa vada ce masuri o sa ia ca sa-l coste pe cetatean mai putin, o sa vedem, a spus Nita.

Decizia de majorare a venit ca urmare a faptului ca nu au fost respectata legislatia cu privire la diminuarea gradului de poluare. Astfel, cantitatea de gunoi produsa la nivelul municipiului in 2016 (49.000 tone) a depasit-o cu mai bine de 3000 tone pe cea din 2015, desi ar fi trebuit sa fie redusa cu 15%.

In aceste conditii, Primaria trebuie sa achite Ministerului Mediului, prin Administratia Fondului pentru Mediu, o taxa de 100 de lei/tona pentru neindeplinirea obiectivului, bani care vor fi adunati din majorarea taxei de salubritate.

Comentarii