stiri Braila – debraila.ro

Deputatul Ionita (PNL) trage un SEMNAL DE ALARMA: ”Ultima data cand s-au cumparat ambulante noi pentru Braila a fost in 2015”

Dintre cele 42 de ambulante care deservesc judetul Braila, doar 30 pot fi folosite. Afirmatia ii apartine deputatului liberal Antoaneta Ionita, fost medic-sef al Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Judetean, care a solicitat ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, precizari cu privire la stadiul achizitiei de ambulante.

PSD a promis, prin programul de guvernare, ca va aloca fondurile necesare pentru ca fiecare comuna sa aiba cate o salvare.

”Este o realitate pe care nimeni nu o poate nega: mai mult de jumatate dintre ambulantele care intervin in Romania sunt vechi, ar fi trebuit deja casate. In judetul Braila, situatia este incalificabila pentru secolul al XXI-lea: dintr-un parc de 42 de masini, doar 30 pot fi folosite, dar starea tehnica si dotarea acestora lasa de dorit. Ultima data cand s-au cumparat ambulante noi pentru Braila a fost in 2015, dar a fost vorba despre doua salvari. Total insuficient fata de necesar. Anul trecut, in toamna, Guvernul a dat o ordonanta, prin care a permis Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta sa cumpere ambulante pentru serviciile judetene si am dorit si eu sa vad care este stadiul aplicarii acestei ordonante, la zece luni de la emiterea ei”, a declarat Ionita.

Parlamentarul nu s-a aratat deloc multumit de raspunsul primit de la ministrul Pintea. Desi ordonanta care reglementeaza cumpararea de ambulante este in vigoare din octombrie 2017, abia acum se elaboreaza caiete de sarcini pentru anumite tipuri de utilitare, iar pentru altele licitatiile sunt blocate de contestatii sau abia se incepe evaluarea ofertelor, dupa cum a precizat Ministerul Sanatatii.

”Inca o problema legata de sanatate pe care PSD amana sa o rezolve, iar cei care au de suferit sunt, evident, pacientii”, a concluzionat deputatul PNL.

Comentarii