stiri Braila – debraila.ro

Demisii la Spitalul Judetean: doi medici de la Terapie Intensiva si unul de la UPU | Neacsu: „Toti suntem infricosati!”

Trei cadre medicale de la Spitalul Judetean de Urgenta, doi medici de la Anestezie Terapie Intensiva si unul de la Unitatea de Primiri Urgente, au demisionat, in contextul pandemiei de COVID-19.

Informatia a fost confirmata, in cursul zilei de miercuri, de Alina Neacsu, directorul medical al spitalului, care a mai precizat ca „tuturor oamenilor le este frica”.

„Sunt doua demisii din partea medicilor pensionari reangajati. Din nefericre, sunt demisii din sectoare vitale, in sectorul ATI. Este si o demisie de la UPU. Am ridicat problema (n.r. demisiei de la UPU) in videoconferinta si asteptam raspuns. Am inaintat hartii si catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta. Tuturor oamenilor le este frica… Frica se gestioneaza diferit. Noi, ca doctori, o gestionam, de obicei, in alt context… o gestionam in fata pacientului, dar, in acest moment, este o situatie fara precedent. In cazul celor doi medici de la ATI trebuie sa tineti cont ca sunt oameni peste 65 de ani, care se inscriu in grupa de risc. (…) Toti suntem infricosati si avem grade diferite de frica si maniere de a reactiona absolut diferite”, a declarat sursa citata.

Alina Neacsu a mentionat si faptul ca a solicitat Ministerului Sanatatii sa repartizeze spitalului medici rezidenti.

Comentarii