stiri Braila – debraila.ro

DECIZIE DEFINITIVA: Braila are un parlamentar PENAL! Senatorul Ruse (ALDE), cel interesat de cum devii „o masina de facut amor”, 6 luni de inchisoare cu suspendare

Senatorul Mihai Ruse, presedintele Organizatiei Judetene ALDE, este oficial primul parlamentar brailean condamnat la inchisoare din actuala legislatura. Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins ca nefondata contestatia lui Ruse, care, in prima instanta, a primit 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese in forma continuata, sentinta initiala ramanand astfel definitiva. 

In septembrie 2018, senatorul ALDE a fost condamnat la 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese in forma continuata si la 4 luni de inchisoare cu suspendare pentru fals intelectual, fiindu-i aplicata pedeapsa cea mai grea.

Ruse ar fi savarsit faptele de care este acuzat in urma cu aproximativ 10 ani, atunci cand era primar al comunei Maxineni si membru PSD. Desi dosarul a fost deschis de procurorii braileni, la inceputul anului 2012, ancheta a fost preluata de Parchetul General, intrucat liberal-democratul a ajuns in Parlament, in urma alegerilor legislative din 2016.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in martie 2009, Primaria Maxineni a preluat un teren agricol de 11,2 ha situat pe raza comunei, proprietatea unei firme din Galati, acordand la schimb un teren agricol in suprafata de 11,34 ha, de pe raza comunei Scortaru Nou. Dupa doar trei zile, terenul de 11,2 ha a ajuns la primarul Ruse. In mai 2009, terenul respectiv a fost dat in arenda, pe o perioada de 6 ani, de catre Primarie unei societati comerciale, prin semnatura lui Ruse, desi se afla in arenda chiar la actualul senator.

Dupa doi ani, in mai 2011, Primaria, tot prin semnatura lui Mihai Ruse, da in arenda unei alte firme un teren in suprafata de 16,2 ha, care cuprinde si terenul de 11,2 ha!

Mai mult decat atat, pe 18 mai 2012, cu o luna inainte de alegerile locale, primarul Mihai Ruse intocmeste la Primarie o adresa in care scrie negru pe alb ca nu a luat in arenda terenuri agricole de la Primarie, desi incheiase contractul de arenda din martie 2009.

Cine este Mihai Ruse?

La jumatatea mandatului, presedintele ALDE Braila se dovedeste a fi cel mai „invizibil” parlamentar brailean. Potrivit site-ului Senatului, Ruse a luat cuvantul doar de doua ori in Parlament, in martie si mai 2017, citind declaratiile politice „Podul peste Dunare de la Braila – o investitie strategica ce nu mai suporta amanare” si „Necesitatea unei viziuni si abordari liberale asupra economiei”.

Pe site sunt mentionate patru luari de cuvant, insa una este depunerea juramantului – pe 21 decembrie 2016, iar cealalta rostirea unui singur cuvant, pe 20 martie 2018, respectiv „Prezent!’. Totusi, senatorul a reusit sa se faca remarcat prin activitatea intensa de pe retelele de socializare, unde promoveaza leacuri babesti pentru detoxifierea ficatului sau sfaturi despre „cum sa devii o masina de facut amor”.

In ciuda faptului ca nu a comunicat niciodata din proprie initiativa puncte de vedere legate de problemele importante din administratia si politica braileana, ci doar atunci cand jurnalistii i-au adresat intrebari, parlamentarul a tinut de cateva ori prima pagina a ziarelor, atunci cand a inverzit fiola sau a fost condamnat la inchisoare.

La sfarsitul lunii octombrie 2016, inainte de a deveni senator, Ruse s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului si sustragerea de la recoltarea probelor biologice, dupa ce a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul aratand o concentratie de 0,43 mg/l alcool pur in aerul expirat. Parlamentarul a fost tras pe dreapta in comuna Maxineni, a carui primar a fost.

O veste proasta a primit Mihai Ruse si la sfarsitul anului trecut, cand Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat la 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese in forma continuata si la 4 luni de inchisoare cu suspendare pentru fals intelectual, aplicandu-i pedeapsa cea mai grea. Trebuie precizat ca decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu apel.

Comentarii