stiri Braila – debraila.ro

De la Braila, Mihai Tudose, mesaje anti-Dragnea: „Nu vrem sa-l impuscam, vrem demisia domniei sale. Poate ne spune la CEx ce e cu poza unde apare langa Kovesi”

Dupa ce a primit votul social-democratilor braileni, care l-au ales presedinte al organizatiei judetene, cu 277 de voturi, fostul premier Mihai Tudose a anuntat, avandu-l in stanga sa pe vicepremierul Paul Stanescu, ca a cerut si a primit mandat din partea filialei pentru a se alatura, in Comitetul Executiv National, celor care sustin scrisoarea prin care se cere demisia lui Liviu Dragnea de la sefia partidului si a Camerei Deputatilor, semnata de Stanescu, Gabriela Firea si Adrian Tutuianu. 

Intrebat daca va cere „eliminarea” lui Drganea de la conducerea PSD, Tudose a raspuns ironic: „Nu eliminarea, ca nu vrem sa-l impuscam. Solicitam demisia domniei sale. Atat!”

Totodata, noul presedinte al PSD Braila a comentat si fotografia publicata de Victor Ponta, in care Liviu Dragnea apare alaturi de George Maior si Laura Codruta Kovesi, pe care spune ca nu a vazut-o. 

„Poate ne spune maine (n.r. la Comitetul Executiv National) ce e cu poza. Noi, maine, neintalnindu-ne cu doamna Kovesi, ci cu dumnealui, poate ne spune… si apoi va spunem si dumneavoastra”, a precizat Tudose.

Si vicepremierul Stanescu, presedintele PSD Olt, a facut declaratii cu privire la situatia din PSD, aratand ca a avut o discutie cu premierul Viorica Dancila, pe care a rugat-o, in eventualitatea demisiei lui Dragnea, sa ramana la conducerea interimara a partidului, dar si pe fotoliul de la Palatul Victoria.

„Pot sa va confirm ca am avut o discutie cu doamna prim-ministru si am rugat-o, in numele grupului de initiativa, sa fie de acord cu acest lucru. Acum, domnia sa ramane sa ne spuna daca va fi sau daca nu va fi de acord. Noi am rugat-o sa ramana in continuare, o perioada, presedinte iinterimar, fiind presedinte executiv. Bineinteles, obiectivul nostru principal este sa mentinem coalitia cu ALDE, sa ne aducem inapoi parlamentarii care au plecat. E o chestiune de vointa unilaterala, dar doamna prim-ministru cred ca e un om de parid, de echipa si eu cred ca isi va suma. Ramane sa vedem! Noi vrem ca majoritatea parlamentarilor care au plecat sa se intoarca”, a explicat Stancescu.

Seful PSD Olt a mai adaugat faptul ca, din punctul sau de vedere, „un om normal la cap nu mai poate fi presedinte atunci cand 10, 15, 20, 30 de membrii ai Comitetului Executiv se ridica de la masa si pleaca”.

Comentarii