stiri Braila – debraila.ro

„De ce USR a votat motiunea daca nu dorea la guvernare?” | Lungu (PNL): „Barna n-are curaj sa-si asume, dar se vrea presedintele Romaniei?”

Consilierul judetean Danut Lungu (PNL) a criticat, pe o retea de socializare, decizia USR de a nu intra la guvernare alaturi de PNL, precizand faptul ca „tara are nevoie urgenta de un guvern care sa reseteze intreg sistemul”.

„Cum poti tu, USR sa pui conditii pentru  a veni la guvernare???? De ce au dat votul atatia romani partidelor de opozitie? Majoritatea votului a fost impotriva PSD, dat in special PNL-ului si USR-ului sa stopeze guvernarea PSD si sa guverneze pentru Romania. In alianta! Eu asta am inteles din procentele luate de cele doua partid. Multi cetateni au votat cu speranta schimbarii. De ce USR a votat motiunea daca nu dorea la guvernare? (…) Este o guvernare grea, o guvernare care cere multa intelepciune, incredere si responsabilitate din partea acelor partide care au curaj sa-si asume, cu riscul de a se eroda pana la alegerile parlamentare”, a aratat Lungu.

Totodata, liberalul l-a adus in discutie si pe Dan Barna, presedintele USR si contracandidat al lui Klaus Iohannis in cursa pentru Cotroceni.

„Cred ca liderul actual al USR nu are curaj sa-si asume o asa mare responsabilitate de tot gaseste motive de nu intra la guvernare. Dar se vrea presedintele Romaniei”, a conchis Danut Lungu.

Recent, Barna a declarat ca partidul pe care il conduce nu va face parte dintr-un viitor guvern condus de liberalul Ludovic Orban. Totusi, USR urmeaza sa decida, dupa o noua runda de discutii cu Orban, daca va vota sau nu guvernul minoritar al PNL, venind cu o serie de conditii, printre care desfiintarea Sectie Speciale si adoptarea initiativei „Fara penali in functii publice”.

Comentarii