stiri Braila – debraila.ro

DATE OFICIALE: Județul Brăila, CREȘTERE ECONOMICĂ peste Galați, Sibiu sau Satu Mare în 2022 | O creștere mai mare de 7 ori decât cea înregistrată în Galați, deși județul vecin are un PIB dublu

Ziarul Financiar a publicat harta creşterii economice din România în 2022, având ca fundament informaţii comunicate de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză si Institutul Naţional de Statistică. Principalele motoare ale creșterii economice la nivel național, de 4,8%, au fost Bucureştiul, Constanţa şi Braşovul.

Un aspect interesant al datelor publicate de Ziarul Financiar este legat de județele Brăila și Galați. Anul trecut, Brăila a înregistrat o creștere economică de șapte ori mai mare decât Galațiul, deși județul vecin are un produs intern brut (PIB) dublu.

Astfel, Brăila a avut o creștere economică reală de 2,9%, cu un PIB de 15 miliarde de lei, iar Galațiul de 0,4%, cu un PIB de 24 miliarde de lei.

Totodată, Brăila a depășit și alte două județe vecine, respectiv Tulcea (creștere economică de 0,1%) și Ialomița (creștere economică de 2,8%).

Raportat la întreaga țară, județul Brăila surclasează județele Galați, Tulcea, Ialomița, Suceava (0,6%), Mureș (0,1%), Satu Mare (2,6%), Sibiu (2,7%), Caraș-Severin (1,3%), Mehedinți (0,2%), Vâlcea (2,1%), Dâmbovița (1,8%), Vaslui (2,5%) și Călărași (2,7%).

Deși au existat județe unde creșterea economică a fost aproape de 0, respectiv Tulcea (0,1%), Mehedinți (0,2%), Galați (0,4%), Mureș (0,1%), Suceava (0,6%), niciun județ nu a înregistrat scădere economică în 2022.

Comentarii