stiri Braila – debraila.ro

Dasaev, dus la detectorul de minciuni! | DECIZII ale instantei in dosarul injunghierii baschetbalistilor americani

Dosarul injunghierii baschetbalistilor americani asteapta inca prima sentinta, la aproape un an si jumatate de cand a inceput procesul. Principalul inculpat, Husein Daniel Gabriel, zis „Dasaev”, se afla sub control judiciar din noiembrie 2020, cand instanta a revocat masura arestului la domiciliu.

Dasaev este judecat pentru tentativa de omor calificat, port si folosire fara drept de obiecte periculoase si tulburarea linistii si ordinii publice, dupa ce, in noaptea de 15 spre 16 noiembrie 2018, ar fi injunghiat doi baschetabilisti americani intr-un local din zona Gradina Mare.

La cel mai recent termen, pe 27 aprilie, Tribunalul Braila a admis cererea procurorilor de schimbare a incadrarii juridice a infractiunilor de tulburare a ordinii si linistii publice retinute in sarcina lui Dasaev si a altor patru inculpati din dosar: Mocanu Georgel, Matei Valentin, Dobranis Valentin si Bulza Valentin Catalin. Mai exact, instanta a stabilit ca exista o circumstanta agravanta, respectiv savarsirea faptei de trei sau mai multe persoane impreuna.

Potrivit legislatiei penale, in cazul in care exista circumstante agravante, se poate aplica o pedeapsa pana la maximul special, iar daca maximul special este neindestulator, in cazul inchisorii, se poate adauga un spor.

Tot pe 27 aprilie, instanta a dispus, in cazul lui Dasaev, efectuarea unei expertize poligraf, care ar urma sa stabileasca „daca exista indicii de comportament simulat referitoare la atitudinea procesuala adoptata in prezenta cauza”.

Judecatorii au mai hotarat, acceptand o solicitare a avocatilor celor doi american, ca imaginile surprinse de camere de supraveghere din club sa fie expertizate, insa au respins cererea lui Dasaev de a fi expertizate urmele de sange ridicate de pe podeaua localului.

Tribunalul Braila va pronunta prima sentinta in acest dosar, urmand ca magistratii Curtii de Apel Galati sa dea verdictul final.

Urmatorul termen din dosar a fost stabilit pe 10 mai.

VIDEO | FILMUL COMPLET al ATACULUI de la Music Pub | Procuror: Dasaev A INJUNGHIAT doi sportivi americani

Exclusiv | DE CE a fost eliberat Dasaev? Instanta: Starea de sanatate a interlopului „este puternic afectata” | Nu poate lua legatura cu victimele, baschetbalistii americani

Dasaev S-A INTORS. Acasa! | Judecatorii au dezmembrat dosarul facut prost, iar apoi l-au scos din celula

Exclusiv | BOMBA in dosarul „Dasaev”: ZECI de DECLARATII ale MARTORILOR si alte PROBE au fost ANULATE de instanta | GRESELILE „marelui” procuror Ciutac, plecat, intre timp, sef la Macin: a uitat inclusiv sa certifice procese-verbale cu stenograme!

Din spatele gratiilor, Dasaev VORBESTE: „Trebuia ca sportivii americani sa ma omoare, ca sa scutesc procuratura de o ancheta dificila. Nu s-a dorit aflarea adevarului, ci doar demonizarea persoanei mele in lipsa probelor”

Comentarii