stiri Braila – debraila.ro

Dancila, la Braila, dupa ce Tudose a invins PSD in municipiu: „Scorul trebuie sa fie mult mai mare la prezidentiale. Poate din patriotism local au existat voturi pentru Mihai Tudose”

La sfarsitul saptamanii trecute, premierul Viorica Dancila a venit la Braila, unde, in calitate de presedinte al PSD, s-a intalnit cu membrii de partid. Insotita de presedintele executiv Eugen Teodorovici si secretarul-general Mihai Fifor, sefa PSD a participat la Comitetul Executiv Judetean, unde s-au analizat rezultatele obtinute la alegerile europarlamentare.

Desi PSD a bifat un minim istoric la Braila, tinand cont ca a pierdut municipiul in fata ProRomania – partidul lui Mihai Tudose, iar la nivel judetean a scos cu aproximativ 5.500 de voturi mai mult decat ProRomania, Dancila s-a dovedit a fi un lider de partid intelegator. Din discutii au lipsit totalmente sanctiunile sau reprosurile pentru conducerea organizatiei judetene.

„Am avut un dialog foarte bun.  Scorul obtinut de Braila (27,02%) a fost peste media nationala, dar, bineinteles, am vorbit cu membrii organizatiei, cu conducerea organizatiei, cu domnul presedinte Rotaru, iar acest scor trebuie sa fie unul mult mai mare la alegerile prezidentiale, pentru a obtine rezultatele pe care le dorim. Au fost si lucruri care au fost criticate, legate de modul de comunicare, legate de programul de campanie – nu la nivel judetean, ci la nivel national, de mesajele pe care le dam – ca aceste mesaje trebuie sa fie directionate catre tineri, catre cei care lucreaza in multinationale, ca pe anumite sectoare nu am comunicat asa cum trebuia, ca poate ne-am indepartat de agenda cetatenilor si a mers comunicarea doar pe o singura directie si acest lucru a facut ca cetatenii sa nu se mai regaseasca in mesajele noastre. Au fost mai multe lucruri discutate si bineinteles ca ne-am notat aceste lucruri si trebuie sa venim cu raspunsuri si acolo unde am gresit, sa facem modificari, astfel incat sa nu repetam aceleasi greseli”, a declarat Dancila.

Sefa PSD a precizat ca primarii social-democrati care l-au sustinut pe Mihai Tudose in campania pentru alegerile europarlamentare nu vor fi sanctionati, exprimandu-si speranta ca o astfel de situatie nu se va mai intampla. Totodata, Viorica Dancila a prezentat si o analiza proprie a rezultatului slab obtinut de PSD la Braila.

„Este adevarat ca poate din patriotism local, ca sa spun asa, avand un candidat de aici, de la Braila, au existat voturi pentru Mihai Tudose. Eu vreau sa nu mai privesc in urma, vreau sa privesc spre viitor, pentru mine si pentru colegii mei sunt importante alegerile prezidentiale, alegerile locale si alegerile parlamentare si eu cred ca toti primarii, toti membrii nostri de partid si foarte multi alti cetateni care vor sa fie alaturi de noi se vor implica in aceasta campanie, pentru ca vorbim de viitorul Romaniei, vorbim de viitorul comunitatilor locale, vorbim de alegeri parlamentare – ceea ce prespune un nou Guvern. Am spus inca de la preluarea mandatului ca nu as vrea sa merg pe sanctiuni. In momentul in care sanctionam, nu cred ca noi, ca partid, castigam foarte mult. Cred ca prima data trebuie sa avem o discutie cu primarii, trebuie ca domnul presedinte (n.r. senatorul Ion Rotaru) sa discute cu ei si sa speram ca acest lucru nu se mai intampla. Daca au gresit sau daca poate au avut o relatie cu Mihai Tudose mai buna… ca este de aici, din Braila. Acum vorbim de alte tipuri de alegeri, nu este candidat Mihai Tudose si cred ca trebuie sa revina la statutul lor de primari social-democrati si sa se implice in campania pentru partid”, a concluzionat premierul.

Tot la Braila, Dancila a anuntat ca PSD masoara in sondajele pentru prezidentiale mai multi social-democrati – enumerandu-i pe Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Serban Nicolae, Ecaterina Andronescu si Liviu Plesoianu, varianta unei candidaturi comune PSD-ALDE – in persoana lui Calin Popescu Tariceanu, dar si varianta sustinerii unui candidat independent.

Comentarii