stiri Braila – debraila.ro

Danaila (PNL) – fost viceprimar, catre Jantea (PSD), actual viceprimar: „Sa se gandeasca bine la ce cota vrea sa ajunga. Putem sa-i crestem cota si se va duce si in alte zone (n.r. penale)”

Alexandru Danaila, fostul viceprimar al Brailei, in prezent consilier judetean si presedinte al Organizatiei Judetene PNL, a lansat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, un atac dur la adresa actualului viceprimar al municipiului, social-democratul Alexandru Jantea-Crican, dupa ce PSD-istul i-a ironizat pe consilierii municipali liberali, criticandu-l pe Cristian Pricop, de profesie medic, pentru ca a exprimat o opinie de natura juridica, in legatura cu situatia terenului de 1.326 mp din spatele Muzeului de Istorie. „Este amuzant cum foarte multe persoane care n-au pregatire juridica fac discutii despre lege”, a spus Jantea in cadrul sedintei CLM din 31 august.

„Domnul viceprimar, chiar daca este jurist de meserie, sa fie foarte foarte atent. Pana acuma, a stat cu capul la cutie si tot vine la fiecare sedinta de Consiliul Local si sfideaza pe toata lumea, are o atitudine de genul acesta, care la un moment dat incepe sa deranjeze. In primul rand, deranjeaza (n.r. atitudinea) pentru ca este nefundamentata. Fiecare este asa cum are educatia de acasa, dar faptul ca astazi discutam despre el, i-a crescut un pic cota. Sa se gandeasca bine la ce cota vrea sa ajunga. Putem sa o crestem, sa vorbim despre el, si se va duce si in alte zone (n.r. penale). Sa nu ne puna sa dam cu subsemnatul din cauza lui, ma refer la consilierii municipali”, a declarat Danaila.

Liderul liberalilor a facut referire la faptul ca Jantea, in calitate de viceprimar, i-a asigurat pe consilierii municipali ca modul de achizitie a terenului din Centrul Vechi este legal, in conditiile in care Alexandru Danaila afirma ca s-a incalcat o prevedere din Noul Cod Civil, referitoare la faptul ca „titularul dreptului de preemptiune care a respins o ofertă de vanzare nu isi mai poate exercita acest drept cu privire la contractul ce i-a fost propus”. Initial, Primaria a refuzat sa-si exercite dreptul de preemptiune cu privire la teren, insa, apoi, a revenit asupra deciziei, hotarand sa-l cumpere.

Comentarii