stiri Braila – debraila.ro

Daea, ministrul Agriculturii, se lupta cu cormoranii si la Braila: „Ma indeamna sa intru dupa ei imbracat!”

Vestitul „razboi” pe care Petre Daea, ministrul Agriculturii, l-a declarat cormoranilor odata cu celebra deja declaratie din Parlamentul European l-a urmarit pe social-democrat si in vizita pe care a facut-o, miercuri, in judetul Braila. Incaltat cu cizme de cauciuc, seful de la „Agricultura” a vrut sa vada cum decurg lucrarile de modernizare a unor statii de irigatii si canale de aductiune din zona orasului Insuratei.

Un obiectiv important al tarii este reabilitarea sistemului de irigatii. (…) Anul viitor va fi in functiune tot sistemul de irigatii din judetul Braila, pe 320.000 hectare”, a precizat ministrul.

Pe langa faptul ca a preconizat un an secetos, Daea a vorbit si despre cormorani, chiar dintr-un canal aflat in lucru, aratand ca va cere Comisiei Europene o derogare pentru ca pasarile protejate de lege sa poata fi vanate in Romania.

„In 25 de ani, numarul a crescut de 24 de ori, ajungandu-se la minimum 1,8 milioane de exemplare. Romania face parte din tarile care sunt grav afectate. In Romania cormoranii mananca de trei ori mai mult peste decat obtin fermierii din acvacultura. Si dumneavoastra ati avut aici un fermier (n.r. proprietarul unei amenajari piscicole din apropierea satului Lacu-Rezi) care spunea ca sa mergem sa vedem cum la ora actuala sunt in jur de 100 de cormorani in amenjarea pe care o are. Eu am spus ca nu merg, pentru ca ma indeamna ca sa intru dupa ei imbracat. Facem ce trebuie, ce au facut si alte tari. As vrea sa intelegeti ca eu nu sunt dispus ca Romania sa devina gradina zoologica”, a mai spus ministrul Agriculturii.

La sfarsitul lunii ianuarie, Petrea Daea a mentionat in fata Comisiei de pescuit din Parlamentul European ca, in Romania, „cormoranii fac baie in piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atat”, vrand sa atraga atentia asupra pagubelor pe care pasarile le provoaca pisciculturii.

Comentarii