stiri Braila – debraila.ro

Cum ajunge, în plină criză energetică, CONSILIER la MINISTERUL ENERGIEI o tânără din Brăila: „Am depus un CV la partid!” | Daniela Cadîr a lucrat la societăți care se ocupă cu acordarea de împrumuturi rapide, dar și „la contractare de energie electrică”

„Am depus un CV la partid!”. Aceasta a fost explicația Danielei Cadîr (foto), o tânără de 27 de ani, trezorier al PNL Brăila, atunci când a fost întrebată cum a ajuns să fie numită consilier în cadrul Ministerului Energiei.

Cadîr este consilier la cabinetul unuia dintre secretarii de stat PNL din subordinea ministrului liberal Virgil Popescu. Are 27 de ani și spune că are expertiză în domeniu, menționând că a lucrat „la contractare de energie electrică”.

„Eu am depus un CV la partid, la sediul central. M-am dus singură și am depus. Mi-am dorit asta! Au fost mai mulți tineri, însă nu știu dacă au fost și alții selectați”, a declarat consiliera de la Energie pentru DEBRAILA.ro.

În ciuda experienței în Energie pe care a subliniat-o, fără însă a indica unde anume a lucrat, tânăra care gestionează banii filialei PNL Brăila a fost angajată, înainte de a ajunge la minister, la Casa Județeană de Pensii Brăila, ca personal contractual.

Totodată, conform celei mai recente declarații de avere, Daniela Cadîr a lucrat la două societăți care se ocupă cu acordarea de împrumuturi rapide.

„V-am spus că eu singură m-am dus la București și am depus CV-ul. Într-adevăr, oamenii din jurul nostru vor să ne formeze (n.r. pe tinerii liberali). Eu sunt economist”, a mai adăugat PNL-ista.
La alegerile parlamentare din 2020, atunci când a candidat pentru un loc neeligibil, PNL a prezentat-o pe Cadîr ca fiind „de profesie educator/învăţător şi manager de bancă”.

De la un scandal stradal, în politică

Numele Danielei Cadîr a apărut în presa locală, pentru prima oară, acum patru ani, mai exact la începutul lui 2018, atunci când a fost implicată într-un conflict violent cu o polițistă de la Serviciul Rutier. Mai exact, consiliera de la Ministerul Energiei ar fi refuzat să coboare din mașina oprită de polițiști, iar ulterior s-a iscat o altercație între aceasta și polițista care trebuia să o controleze corporal.

Oamenii legii au deschis dosar penal, însă procurorii au dispus clasarea cauzei privind infracțiunea de ultraj, motivând că Daniela Cadîr „s-a aflat într-o stare de tulburare produsă de agenții de poliție care au oprit autoturismul de două ori în mai puțin de o ora”. Procurorii au precizat în ordonanța de clasare că ambele femei, atât PNL-ista, cât și polițista, au suferit vătămări în urma incidentului.

Ulterior, Daniela Cadîr a intrat în politică. Astfel, în 2020, la alegerile locale, a candidat pentru fotoliul de primar al comunei Siliștea, obținând mai puțin de 15%, iar la alegerile parlamentare a fost locul 7 pe lista PNL Brăila pentru Camera Deputaților, deschisă atunci de actualul lider al filialei, deputatul Alexandru Popa.

Un an mai târziu, în vara lui 2021, Daniela Cadîr a făcut parte din echipa deputatului Popa în cadrul alegerilor interne care l-au adus la șefia PNL Brăila.

Comentarii