stiri Braila – debraila.ro

Cristian Pricop, medic (PNL): „Vom infiinta centre de permanenta in cartiere, sa degreveze UPU”

Consilierul local Cristian Pricop (PNL), de profesie medic ortoped, a anuntat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca liberalii isi propun infiintarea de centre de permanenta in fiecare cartier, pentru ca Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean sa fie degrevata de afluxul de pacienti.

Conform proiectului prezentat, Primaria ar trebui sa puna la dispozitie spatiile unde vor functiona unitatile sanitare, sa le doteze cu aparatura medicala si sa achite utilitatile.

„Cu sanatatea nu e de joaca! Exista o presiune foarte mare pe Unitatea de Primiri Urgente, iar realizarea centrelor de permanenta nu substituie UPU, ci o degreveaza. Ne-am gandit, tinand cont ca din 2013 exista legislatie, sa sustinem realizarea acestor centre, care functioneza bine in unele judete si sunt prelungirea activitatii medicilor de familie. Medicii de familie vor lucra in aceste centre, unde vor obtine venituri in plus, sau rezidentii din specialitatea medicilor de familie”, a spus Pricop.

Liberalul a mai adaugat faptul ca Unitatea de Primiri Urgente a devenit pentru braileni „policlinica de dimineata, de dupa-amiaza, de sambata si duminica si de sarbatori”.

Sursa foto: Facebook

Comentarii